Jury: Versierde straten vallen in de smaak

BORCULO – Joop Jansen: ”Ook dit jaar zijn tijdens de septemberfeesten van Borculo alle verlichten straten, objecten en tuinen gejureerd door een deskundige jury. Wat opvalt is dat er dit jaar veel nieuwe objecten en straten te bewonderen zijn. Ook is er een leuk initiatief vanuit de Bloemersstraat. Daar hebben een aantal bewoners het idee geopperd om de lantaarnpalen in de straat te versieren. Een ieder heeft een lantaarnpaal voor zijn of haar rekening genomen en de paal versierd. Dit zorgt voor een vrolijk versierde straat, ook al doen zij niet mee voor de prijzen maar maakt wel de verlichtingsroute compleet!

De grote publiekswinnaar is dit jaar de Slingestraat met “Heksen in de Slingestraat”. De winnaar van de grote straten is de Burgemeester van Weliestraat met “Phoenix Rising”. Bij de kleine straten is de winnaar de Ruurlosweg  met “Keith Haring ‘duikt’ vanuit de tunnel bij het AOC op aan de Ruurloseweg”. Van de objecten, die ook dit jaar in aantal deelnemers is toegenomen, is de winnaar Nobelstraat met “Het trollenbollendorp”. Bij de tuinen is de overduidelijk winnaar Robert Tiesink aan de Morsmanhof 5

De verlichtingsroute heeft dit jaar last gehad van 2 factoren, namelijk de aanhoudende droogte en de werkzaamheden aan de Graaf Wichmanstraat. Vanwege de droogte heeft bijvoorbeeld een buurt die altijd een object hadden met een ondergelopen parkeerplaats dit jaar besloten dit niet te doen vanwege de droogte. Zij hebben echter wel in een korte tijd een ander object gerealiseerd. Ook heeft een groot aantal tuinen afgezien van deelname omdat de tuin niet klaar gestoomd kon worden voor het septemberfeest.

De werkzaamheden aan de Graaf Wichmanstraat hebben ervoor gezorgd dat een aantal objecten dit jaar niet geplaatst konden worden. Ondanks deze tegenslagen is er  een mooie en gevarieerde lichtroute gerealiseerd, die tot en met zondag 9 september in Borculo te bewonderen is.

De uitslagen kunt u morgen ook vinden op onze website: www.oranje-borculo.nl , tab “Septemberfeest” en “Deelnemers & Uitslagen”.

Aanstaande zaterdag 2 september vindt onze Allegorische Optocht plaats in Borculo!”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven