”Kunstroute Kijk op kunst” in Borculo

GEESTEREN – Op 6,7,13 en 14 oktober a.s. vindt de 19e kunstroute van “Kijk op Kunst Borculo” plaats op diverse locaties in Geesteren en Gelselaar. Openingstijden van 12.00  tot 17.00 uur. Monumentale boerenschuren, tuinen, kerken, een voormalig cachot en een wachtkamer vormen o.a. het decor waar de vaste kunstenaars van Kijk op Kunst en hun acht gastkunstenaars beeldend werk exposeren. De locaties liggen op loop- en fietsafstand.

Deelnemende kunstenaars. Gelselaar: Elly Overberg – schilderijen;  Sep Bomhof – schilderij;  Daan Bomhof – portretfotografie;   Marijke van Epen – textiele objecten;  Rob Figee – werken op papier;  Johanna Menkhorst – schilderijen;  Ger Stadman – schilderijen;  Bea Verheul – grafiek;  Thea Zweerink – schilderijen en installaties; Willem van Dijke – fotografie.

Geesteren: Jolande Leeflang – diverse technieken;  Jenny Geukes – schilderijen;  Maik de Graaf – schilderijen;   Bouke Veltman – schilderijen;  Kees Hartgers – beelden;  Jaap Bakker – keramagiek; Arnoud Bakker – fotografie; Ysbrand Cosijn – fotografie;  Jops Jacobs – botanische grafiek; Job Heykamp – keramiek.

Op de zondagen lezen dichters van 15.00 tot 16.00 uur in café Florijn te Gelselaar voor uit eigen werk.
Organisatie namens Portfolio door Jacobus Trijsburg

Een vast onderdeel van de kunstroute is het bezoek van groepen basisschoolleerlingen uit de voormalige gemeente Borculo aan een drietal exposanten. Intensief voor zowel de kunstenaars als de kinderen. Inspirerend en dynamisch,  in dialoog met de kinderen komt de naam “Kijk op Kunst” echt tot zijn recht. Voor deze kunstroute is gekozen om samen te werken met Dichterskring Portfolio.

Was deze dichterskring in voorgaande jaren al betrokken bij het evenement in de vorm van een dichterspodium en een poëzieroute, dit jaar zijn de kunstenaars van Kijk op Kunst en de dichterskring Portfolio een “samenspraak” met elkaar aangegaan onder het motto:

“HET BEELD VERWOORD,HET WOORD VERBEELD”
Ze hebben elkaars werk bekeken en gelezen. De dichters verwoorden het beeldend werk. De kunstenaars verbeelden de gedichten. Een interpretatie van elkaars werk; een bijzondere en waardevolle ervaring voor betrokkenen, met verrassende en interessante resultaten.

Flyers met informatie over de locaties zijn verkrijgbaar bij Café Baan in Geesteren, bij Café Florijn in Gelselaar en bij de diverse expositieruimtes herkenbaar aan de vlag van Kijk op Kunst. En op www.kijkopkunstborculo.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven