Predikanten houden 1e Berkellandlezing

RUURLO – Dinsdagavond 25 september wordt door de predikanten van Berkelland de 1e Berkellandlezing georganiseerd in de Dorpskerk in Ruurlo. Ds. Stephan de Jong, predikant van de Protestantse Gemeente te Oudemirdum, Nijemirdum en Sondel en auteur van diverse boeken over levenskunst, zal deze lezing houden. Hij licht zijn presentatie als volgt toe: “Waarom zou je over levenskunst nadenken? Omdat in de oproep om van het leven een kunstwerk te maken een oermenselijk verlangen aan de oppervlakte komt: laten we in de korte tijd die we uitgezonderd zijn van de dood, er iets moois en waardevols van maken. Bestaat er zoiets als christelijke levenskunst? In de evangeliën heeft Jezus onder andere de trekken van een wijze die levenslessen leert. De Bijbel en de christelijke traditie zijn schatkamers vol levenskunstige inzichten.

Dat het daarin vooral over het leven na de dood zou gaan, is een misvatting. Het gaat daarin veeleer over het leven: je roeping, de zin van je bestaan, arbeid, gerechtigheid, vieren en genieten. De Berkellandlezing is een poging een actueel overzicht te geven van levenskunstige thema’s vanuit christelijk perspectief. Een lezing doorspekt van verhalen. Bij levenskunst hoort immers niet alleen theorie maar vooral praktijk. Deze verhalen worden afgewisseld met muziek, die door pianiste Carina Numan op de vleugel in de heringerichte Dorpskerk van Ruurlo ten gehore wordt gebracht.”

De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staan de deuren van de Dorpskerk open en is de koffie klaar. De entree is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven