The Florida Project in Filmhuis Borculo

BORCULO – Op 14 september om 20.00 uur vertoont Cine-BRENG in Borculo op de bovenverdieping van de bibliotheek in Borculo, als openingsfilm van dit naseizoen The Florida Project van de Amerikaanse filmmaker Sean Baker.      Dit verhaal vertelt hij grotendeels door de ogen van de goed gebekte 6 jarige Moonee, Zij woont samen met haar alleenstaande moeder Halley, een ontslagen stripper, die nu met de verkoop van goedkope parfum de huur van het budgetmotel in de schaduw van Disney World, Florida probeert te verdienen.

Ondertussen houdt Moonee spuugwedstrijdjes met de andere motelkinderen, terwijl hun ouders vaak niet weten hoe ze de huur van de volgende dag moet betalen. De sympathieke conciërge van het motel, die de ondankbare rol vervuld om de huur te innen, ontfermt zich over die kinderen. The Florida Project is een energieke en speels geregisseerde film in zoete sprookjeskleuren, over kinderlijke onschuld in een harde wereld, over de armoede met uitzicht op Assepoesters sprookjeskasteel. Halley en Moonee zijn fictief, maar mensen zoals zij wonen daar echt.

De film is bekroond met heel veel prijzen. Deze film draait ook in de filmhuizen Groenlo, Eibergen en Ruurlo.

De entreeprijs is €5,00, maar in de maand september mag ter kennismaking met het filmhuis, een introducé gratis mee. De zaal is open om 19.30 uur

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven