Eerste editie van Nightride in Eibergen

EIBERGEN – Het is één van de nieuwste rage onder de deelnemers aan veldtoertochten: de nightride. Met je mountainbike door de bossen, maar dan in het pikkedonker. Wielervereniging De Stofwolk en de mountainbikeclub Eibergen houden vrijdag 28 december de eerste editie van de Nightride Eibergen.

Het is voor het eerst dat beide wielerclubs gezamenlijk een evenement op touw zetten. De nightride is een fenomeen dat nog maar net enkele jaren oud is. Met als grote uitdaging om in het donker de juiste weg door het bos zien te vinden.

Het spreekt voor zich dat een goede uitrusting een voorwaarde is. Goede verlichting en ook reserveverlichting is geen overbodige luxe.

De clubs hebben een 22 kilometer lang traject in de bossen rond Eibergen uitgestippeld. Waarbij overigens wordt gestart vanaf het clubparcours van De Stofwolk op sportpark De Bijenkamp aan de Rietmolenseweg. “We rijden overigens niet alleen rond Eibergen, maar ook door het dorp zelf. Waarbij we ondernemers passeren: langs hun bedrijf of soms er zelfs dwars doorheen.”

Inschrijven kan tussen 18.30 en 20.00 uur. Starten kan tot uiterlijk 20.30 uur. De kosten bedragen 6 euro voor NTFU-leden, 8 euro voor niet-leden en kinderen tot en met 15 jaar betalen 4 euro.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven