‘Bassano Quartet’ geeft concert in kerk


HAARLO – Op zondagmiddag 10 februari speelt het blokfluitkwartet ‘Bassano Quartet’ een concert in de Oude Kerk te Haarlo. In het programma ‘The Classic Turn’ is te horen hoe het kwartet voor blokfluit nieuwe wegen inslaat, met muziek uit classicisme, romantiek en impressionisme. Deze ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door de prachtige, nieuw ontwikkelde instrumenten van blokfluitbouwster en kwartetlid Adriana Breukink. Zij ontwikkelde onder andere de Eagle blokfluit, een moderne blokfluit met een zeer krachtige klank, kleppen en een metalen labium, en tenor- en basblokfluiten met soortgelijke kenmerken. De combinatie van deze fluiten resulteert in een klank die zeer zeker nog echt blokfluit is, maar ook totaal nieuw. Op het programma staan werken van o.a. J.C. Bach, Haydn, Brahms, Franck, Stravinsky en Debussy. Het concert begint om 15:30 uur en de toegang bedraagt 15 euro. Jeugd tot 18 jaar en studenten mogen gratis naar binnen. Meer informatie en reserveren www.bassanoquartet.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven