IVN wandeling over ‘Natte Laarzenpad’

RUURLO – Zondagmiddag 10 februari verzorgt natuurorganisatie IVN weer een mooie wandeling. Dit keer over het `Natte Laarzenpad` in de omgeving van kasteel Ruurlo. De excursie gaat door de Formerhoek, een onderdeel van Boswachterij Ruurlo. De route volgt grotendeels de nattere gedeelten van de boswachterij, dus waterdicht schoeisel is wel zo praktisch.

In de laagte tussen de dekzandruggen gaat de wandeling langs een ven, de Grote Former. Dit is een overblijfsel van de vroegere turfwinning door de bewoners van Huize Ruurlo. Bij de Heikamp zijn verderop nog sporen te zien van een stoomtrein die vroeger van Ruurlo via Zelhem naar Doetinchem liep. Onderweg zijn er verder weer mooie uitzichten in het coulisselandschap. De IVN natuurgidsen zullen er meer over vertellen.

Deze wandeling duurt ongeveer twee uur. Halverwege is er een thee/koffiestop met een consumptie voor 50 eurocent per kop. Meelopen is gratis en aanmelden is niet nodig. Start 14:00 uur parkeerplaats van de Doolhof,  Hengeloseweg 7261LV Ruurlo. Nadere info bij de hoofdgids 06-25015011 of e-mail: [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven