Berkel: Help mee met snoeien en zagen

EIBERGEN – De Berkel is belangrijk voor Eibergen. Zaterdag 9 maart worden jonge bomen en struiken verwijdert van de oevers van de Berkel in de wijk ‘Op De Bleek’ in Eibergen. Door vrijwilligers, omwonenden en belangstellenden. Dat gebeurt in het kader van de jaarlijkse Marke-Mallem-Doe-Dag. Waarom? Als je aan of niet ver van de oevers van de Berkel woont of er wandelt, is het lekker een vrij uitzicht te hebben. Maar is ook nodig om de oevers toegankelijk te houden voor onderhoud. De Marke Mallem beheert veertig hectare Berkelgebied tussen de Mallumse Molen en de Stokkersweg. De inrichting en het onderhoud van het gebied, samen met eigenaren, bewoners en gebruikers van het gebied is één van de belangrijkste taken die Marke Mallem heeft. Elk jaar brengt de Marke-Mallem-Doe-Dag een groep omwonenden, Berkelschippers, vissers en andere belangstellenden samen. Met hen wordt zo steeds een ander deel van de Eibergse Berkeloevers onder handen genomen.

Zaterdagmorgen 9 maart is de oever in de wijk ‘Op de Bleek’ aan de beurt. Het professionele zagen en de afvoer van houtopslag neemt de VAN (Vereniging Agrarisch Natuurbeheer) voor haar rekening. De vrijwilligers assisteren bij het verwijderen, wegslepen en stapelen van de takken. Het hout wordt later die week per tractor naar het paasvuur gebracht.

Vele handen maken gezond, gezellig en licht werk! Het blijkt elk jaar weer leuk om gezamenlijk de eigen omgeving op orde brengen. Zaterdag 9 maart start de Marke-Mallem-Doe-Dag om 9.00 uur aan de oever van de Berkel in de wijk ‘Op de Bleek’. De ochtend wordt afgesloten met een kop koffie en gezamenlijke lunch.
Voor meer informatie over de Marke Mallem: www.markemallem.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven