Eibergen is klaar voor carnavalsoptocht

EIBERGEN – De Stichting Carnaval Eibergen krijgt ook dit jaar, ondanks hun beperkte mankracht, toch weer een respectabele optocht op straat. Met een kleine aanvulling, als reactie op de noodkreet van eind vorig jaar, is toch de organisatie weer opgepakt en heeft deze zich verzekerd van een goede deelname. De slogan van Eibergse optocht wordt ook dit jaar weer eer aan gedaan; “Niet de grootste, wel de gezelligste”! De route door Eibergen leent zich niet voor een lange optocht. De ontelbare heuvels en  andere verkeersluwende maatregelen maken dat de route door de Eibergse straten niet veel anders kan dan de bestaande. De optocht dit jaar, op zaterdag 2 maart, is de 48e Carnavalsoptocht die in Eibergen wordt gehouden. Vanaf 14.00 zal op de hoek van het Zwikkelaarsplein de sleuteloverdracht plaats vinden. De Prins van Eibergen, Gijs I (Geverinck), zal uit handen van burgemeester Joost van Oostrum de Stadsleutel overhandigd krijgen.

Na deze officiële handelingen zal om 14.11 uur de optocht vertrekken. Verschillende praalwagens, prinsenwagens en loopgroepen zijn dit jaar van de partij. De route loopt vanaf Laagte, Kerkstraat, rotonde, Nieuwstraat, J.W. Hagemanstraat, Brink en Grotestraat. Na de optocht gaat het carnavalsfeest verder in de feesttent aan de Grotestraat, naast het voormalige gemeentehuis.

Hier wordt rond 18.00 de uitslag bekend gemaakt en komen we er achter wie  er met de grote geldprijzen naar huis gaan. Informatie via www.stichtingcarnavaleibergen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven