Feestelijk programma bij overdracht vleugel

RUURLO – Zondagmiddag 24 februari draagt het Vleugelfonds Ruurlo tijdens een feestelijke en muzikale middag de met giften van de bevolking aangeschafte vleugel officieel over aan het College van Kerkrentmeesters als beheerder van de Dorpskerk. Daarbij is iedereen welkom. Enkele musici die tijdens de Dorpskerk Openingsweken op de – toen nog gehuurde – vleugel hebben gespeeld, zullen dat komende zondagmiddag ook weer doen. Het wordt een serie mini-concertjes door musici die allemaal uit Ruurlo komen.

Pianiste Irene Venderbosch speelt enkele stukken solo, maar ook samen met Lisette Elders (cello). Er was indertijd veel belangstelling voor het concert van Irene en Lisette Elders. Dat succes willen zij in compacte vorm herhalen. Gerard Wesselink, de organist van de Dorpskerk, laat horen dat ook de vleugel bij hem in goede handen is. Desiree Langelaar en Froukje van Eerde laten de bezoekers genieten van de combinatie van dwarsfluit en vleugel. Na afloop kan worden getoost op de komst van zo’n prachtig instrument in de vernieuwde Dorpskerk.

“Naast alle muziek zal er ook worden gesproken, want dat hoort bij zo’n officiële overdracht”, zegt Jan Schippers van het Vleugelfonds. “Er zijn heel veel mensen die we graag willen bedanken voor hun bijdrage aan het succes van de fondsenwerving voor het Vleugelfonds. Ik hoop dat ze allemaal komen. We versturen geen uitnodigingen, maar zetten de kerkdeur om 14.45 uur wijd open. Het programma begint om 15.00 uur. Iedereen is welkom.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven