Doe mee met de kruidenkring in Ruurlo

RUURLO – Linda Croes: ”In onze kruidenkring leer je over kruiden en ben je buiten bezig in de prachtige natuur. We oogsten kruiden en gebruiken ze voor allerlei producten (bijv. zalfjes, thee’s, welriekende oliën). In de grote vlindertuin werken we aan een ideale omgeving voor vlinders, bijen en andere insecten. Saamhorigheid en liefde voor de natuur zijn de bindende factoren voor onze kruidenkring. De bijeenkomsten van de kruidenkring zijn nuttig, inspirerend, leerzaam en vooral: gezellig!

In 2018 is de huidige kring ontstaan. In een jaar tijd is veel bereikt:
· veel nieuwe kruidenplanten opgekweekt uit zaad
· hoestsiroop, wonderzalf, kruidenoliën gemaakt
· een groot insectenhotel gebouwd in de vlindertuin
· een wilgenscherm gevlochten ter beschutting van de vlinders
· een lange gemengde haag geplant
· een gezellige high tea en een fantastische BBQ gehouden

Dit jaar gaan we nog meer producten maken. Eén van de bedden in de kruidentuin wordt gewijd aan planten om thee van te maken, vers of gedroogd. Naast de thee’s en de wonderzalf gaan we nog lippenbalsem, muggenspray, slaaptinctuur en etherische olie maken. We gaan een droogkast bouwen en een drinkplaats voor vlinders creëren. We gaan workshops volgen om onze kennis van kruiden en hun toepassing uit te breiden. Genoeg te doen!

Deelnemen aan de Kruidenkring kost geen geld. Inzet en enthousiasme worden wel op prijs gesteld! De plannen worden in gezamenlijk overleg uitgestippeld.

De bijeenkomsten zijn op een doordeweekse ochtend (van 9 tot 13 uur) om de 3 weken. Belangstelling om mee te doen? Kom vrijblijvend kennis maken! Meld je aan per mail op [email protected] of op onze Facebookpagina (De Witte Hoeve – kruidentuin). Het adres van De Witte Hoeve is Haarweg 14 te Ruurlo. Onze eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 20 maart van 9 tot 13 uur. Leuk als je erbij bent.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven