Eiberrun: Gezellige dorpsloop op 26 mei

EIBERGEN – Ook dit jaar zal de Eiberrun voor de 21e keer plaats vinden, waarbij het wedstrijd element plaats zal maken voor een recreatieve en gezellige dorpsloop. Er zijn meerdere redenen waarom ASV besloten heeft om te stoppen met de huidige vorm van de Eiberrun. De toegenomen kosten voor o.a. inhuur van materialen, accommodatie, catering verkeersregelaars en andere hulpdiensten hebben ertoe geleid, dat er op de edities 2017 en 2018 van de Eiberrun een financieel tekort is ontstaan. Tevens is de afgelopen jaren, door concurrentie van andere loop evenementen, het aantal deelnemers afgenomen. Het financiële risico voor een nieuwe editie, in huidige vorm is hierdoor, ondanks de geweldige sponsoring, onaanvaardbaar groot geworden.

Het bestuur van ASV is er van overtuigd, dat de nieuwe organisatie een mooi vervolg aan de Eiberrun zal geven. Zoals gezegd zal de Eiberrun  een nieuwe vorm krijgen. Het wedstrijd element zal plaatsmaken voor een recreatieve en gezellige dorpsloop voor jong en oud. De start en finish zal weer plaatsvinden bij de sporthal en zijn er routes van 6 en 12 km uitgezet. Voor de kidsrun zijn er afstanden van 500 en 1000 meter.  Ook een bedrijvenrun zal weer plaatsvinden. Nadere informatie zal volgen op de website www.eiberrun.nl en Facebook.com/Eiberrun
en de overige media.

Bert Vogel zal ook dit jaar weer een Eiberrun clinic houden, met als einddoel het lopen van de Eiberrun. De clinic duurt 10 weken, nadere informatie kun je vinden op zijn website www.bertvogel4running.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven