Film ‘De dirigent’ in bibliotheek Eibergen

EIBERGEN – Op woensdag 20 maart aanstaande, aan de vooravond van de Boekenweek die in het teken van vrouwen staat, zal in de Bibliotheek Eibergen de film ‘De dirigent’ te zien zijn. De film begint om 19.30 uur en kaarten à €5,00 zijn die avond aan de kassa te koop of via de website www.oostachterhoek.nl. Bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun bibliotheekpas €1,00 korting. Wees er snel bij, want vol is vol.

Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (gespeeld door Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?

Onder de naam Cine-breng vertonen vijf bibliotheken in de Achterhoek in de wintermaanden maandelijks hun films. Op een vaste dag worden in de verschillende bibliotheken films gedraaid. In de vestigingen Borculo, Groenlo, Neede, Eibergen en Ruurlo ligt meer informatie over het filmprogramma.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven