Kunstkring start de lente met muziek

RUURLO – De KunstKring Ruurlo begint de lente met een muzikale avond die alle kenmerken van lente in zich verenigt: vrolijk, veelbelovend, fris, uitdagend en zuiver. Op zaterdagavond 30 maart vult de Theaterzaal van het Kulturhus zich met een muziekmix, uiteenlopend van warme zuidelijke klanken tot serene Scandinavische sferen, van feelgood songs tot indringende balladen. De groep Encantadas staat garant voor een vaak uitbundige, soms ingetogen, maar steeds vrolijke muziekavond. Hun programma ‘Colores del Sur’  begint om 20.00 uur. Het Kulturhus staat aan de Nieuwe Weg 5 in Ruurlo. Encantado is het Spaanse woord voor betoverend en encantadas is het vrouwelijk meervoud daarvan. En betoveren is precies wat deze vier zangeressen en hun muzikale begeleiders doen! Een recensie: ‘Nu en dan kom je een groep tegen die een diepe indruk achterlaat door zijn puurheid.

De musici van Encantadas hoeven het niet te hebben van lichtshows of geluidseffecten, de zuivere vrouwenstemmen versmelten betoverend. Of het nu intrigerende variaties uit het folk repertoire betreft of swingende popnummers: Encantadas is altijd geloofwaardig en vaak verrassend. Geschikt voor een breed publiek, maar met voldoende diepgang voor mensen die nét iets meer willen dan de betere covergroep. Bestaande nummers krijgen een nieuwe ziel.’

Vier zangeressen brengen elk hun eigen muzikale kwaliteiten in, zonder uitzondering met een gedegen opleiding van klassiek, tot jazz en folkzang. Hun voordracht is bezield, puur en zuiver. Zij worden daarbij begeleid door vijf rasmuzikanten, die op viool, gitaar, fluit, contrabas, slagwerk en toetsen de groep maken tot een ensemble van hoogstaand niveau.

Kijk voor meer informatie op www.kunstkringruurlo.nl/muziek. Kaarten à € 17,50  kun je bestellen via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven