Leerlingen ruimen veel zwerfafval op

REKKEN/BORCULO – Woensdag stroopten leerlingen van basisschool de Berkel uit Rekken en de Wereldboom uit Borculo hun mouwen op tijdens de Landelijke Opschoondag. Zij gingen in grote getale de straat op om zwerfafval rondom hun school op te ruimen. In totaal deden 150 leerlingen mee. Het eindresultaat loog er niet om, in totaal 43 volle afvalzakken. Als dank voor de inzet overhandigde wethouder Anjo Bosman aan beide scholen de gouden grijper en kregen de leerlingen een gezonde versnapering. Wethouder Anjo Bosman: “Het is geweldig om te zien dat leerlingen fanatiek zijn met opruimen. Zo neemt het besef toe dat afval in de prullenbak thuis hoort. Dankzij hun inzet is de buitenruimte weer een stuk schoner.” Niet alleen scholen waren betrokken. Ook BSO de Meidoorn uit Eibergen ging met zes kinderen de straat op om zwerfvuil te rapen. De BSO ging nog een stapje verder door er een opschoonweek van te maken in plaats van opschoondag.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van NederlandSchoon. Het is een jaarlijks terugkerende actie in maart waarbij bedrijven, scholen en andere maatschappelijke organisaties door heel Nederland zwerfafval opruimen op een op voorhand aangewezen locatie.

De Landelijke Opschoondag vindt officieel plaats op zaterdag 23 maart 2019. Scholen zijn in het weekend gesloten, waardoor ervoor gekozen is om op woensdag 20 maart 2019 de omgeving op te ruimen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven