Prijswinnaars carnavalsoptocht Eibergen

EIBERGEN – De grootste winnaar van de 48e carnavalsoptocht was het mooie weer. Onder het genot van een heerlijke winter- of voorjaarszon trok deze zaterdagmiddag door Eibergen. Nadat de burgemeester Joost van Oostrum de stadssleutel had overhandigd aan Prins Gijs I was het de winnaar van vorig jaar de groep “Mooi dat ’t zo kan” die het spits af kon bijten met deze optocht. Ruim 25 creaties trakteerden het royaal aanwezige publiek op een variatie aan wagens en loopgroepen.

De jury riep de groep KMZ tot winnaar van de wagens, die met hun uitvoering  “From Russia with Love” een wagen op de straat bracht die ook in andere optochten niet zou misstaan. Als tweede klasseerden zich de winnaar van vorig jaar “Mooi dat ’t zo kan” met een uit de kluiten gewassen kinderwagen.

In de categorie loopgroepen ging de eerste prijs naar de Oldtimers die met aangepaste  rollators een overjarige motorbende op straat brachten. De publieksprijs ging naar de Beugels.

Uitslagen:
Categorie wagens:
1e KMz   127 pnt.
2e Mooi dat ’t zo kan 125 pnt.
3e de Beugels  121 pnt.
4e Ouwehoeren  120 pnt.
5e de Combineerkeals 119 pnt.

Categorie loopgroepen:
1e Oldtimers  126 pnt.
2e Hookers  122 pnt.

Publieksprijs:
1e De Beugels

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven