Lenteweekend staat weer voor de deur

EIBERGEN – In en om de Kruidenhof te Mallum in Eibergen wordt op 4 en 5 mei het Lenteweekend gehouden. De organisatie van deze zestiende versie is in handen van de afdeling Berkelland/Haaksbergen van Groei en Bloei en de Kruidenhof. Het evenement speelt zich af in een sfeervolle omgeving aan het riviertje de Berkel, met middenin de Mallumse watermolen. Het terrein zal weer flink vol staan met kramen, waarin van allerlei tuingerelateerde producten worden verkocht. Plantenkwekers uit het hele land nemen een belangrijk deel voor hun rekening. Veel vaste planten, maar ook eenjarigen. Voor de meeste kwekers is het voorjaar een drukke tijd,  maar ze maken toch graag tijd vrij voor ‘een weekendje Eibergen’. Inmiddels weten veel bezoekers dat ook en komen er de laatste jaren zo’n 4000 mensen naar het Lenteweekend, vaak op zoek naar iets speciaals.

Planten vormen de hoofdmoot van de fair, maar onder de ongeveer 70 standhouders bevinden zich ook verkopers van tuinkunst, eten en drinken en een herder met zijn schaapskudde. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Evenals voorgaande jaren zullen de winnende kunstzinnige bloemstukken van de speciale lenteweekendworkshop van Groei en Bloei staan opgesteld.

Het Lenteweekend in Eibergen in en om Kruidenhof te Mallum wordt gehouden op 4 en 5 mei, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Mallumse Molenweg 39, Eibergen. Toegangsprijs 4 euro, kinderen tot 12 jaar en parkeren gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven