”Sportbegeleiders” gezocht in Borculo

BORCULO – Er zijn gelukkig veel sportverenigingen met een G-afdeling, maar voor een kleine groep is sporten in teamverband (nog) niet haalbaar. Voor die groep organiseren wij, de stichting Spel- en Sportinstuif, elke twee weken op donderdagavond een instuif in ’t Timpke in Borculo. De nadruk ligt op plezier beleven aan samen bewegen. Na afloop drinken we gezellig samen koffie tot de taxi onze deelnemers weer ophaalt. Onze veertien deelnemers komen uit heel Berkelland en variëren in leeftijd van 16 tot 68 jaar. Ze worden in de sporthal begeleid door vijf vrijwilligers. Aan het einde van dit seizoen nemen drie vrijwilligers afscheid. Zonder nieuwe sportbegeleiders kunnen wij na de zomerstop niet doorgaan. Daarom zoeken wij enkele nieuwe vrijwilligers. Affiniteit met onze doelgroep is een pré, maar minstens zo belangrijk zijn inlevingsvermogen en goede sociale vaardigheden. Naast twee sportbegeleiders zoeken wij een teambegeleider die fungeert als eerste aanspreekpunt en tijdig aanwezig is om onze deelnemers te verwelkomen.

Vind jij het ook waardevol dat onze deelnemers, ondanks hun beperking(en), kunnen genieten van spel en sport? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze bestuursleden:

Frans Thuinte, Rozenkamp 16 in Neede, tel. 0545-292903, [email protected]
Benno ten Brinke, Onieskamp 5 in Borculo, tel. 0545-273194, [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven