Molen in Neede viert ook Molendag


NEEDE – Zaterdag 11 mei tussen 10.00 en 16.00 uur is een ieder van harte welkom om een kijkje te nemen in de Hollandsche Molen op de Needse berg in de buurtschap Lochuizen.

Om 10.00 uur zal wethouder Marijke van Haaren de openingshandeling verrichten. Met het in werking zetten van de molen opent de wethouder de Nationale Molendag in Neede. Vereniging De Hollandsche Molen wilt met molendag laten zien dat molens vitaal zijn. Molens zijn levende monumenten die het verdienen om te worden behouden.

Vlaggetjes

Speciaal voor deze feestdag is de molen versierd met rood, wit, blauwe vlaggetjes. “We hebben dit jaar nieuwe vlaggetjes aangeschaft”, vertelt molenaar Joop Knoop. “Deze zijn gemaakt van zeildoek. Dit stevige materiaal zorgt er voor dat ze goed blijven. Want door de wind en de windkracht moet de kwaliteit van het materiaal goed stevig zijn.”

Uitzicht

De molen op de Needse berg is echt beeldbepalend voor het dorp. Velen komen er op weg naar school, werk, familie of vrienden langs. “Maar de molen beleef je pas echt door er een bezoek aan te brengen”, legt molenaar Bennie Mensink uit. “Tijdens het bezoek ervaar je hoe de molen trilt door de wind en voel je de molen kloppen en bonken. ”Molenaar Knoop vult aan: “wat denk je van het uitzicht vanaf de molen. Dit is echt prachtig!”

Rondleidingen en activiteiten

Tijdens Nationale Molendag is de molen in bedrijf. Bezoekers kunnen de molen van binnen bekijken. Er kan genoten worden van muziek, pannenkoeken of een kopje koffie op het terras. Molenaars Knoop en Mensink verzorgen tijdens de molendag rondleidingen. Entree is gratis. Het adres van de korenmolen is Diepenheimseweg 23 in Neede.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven