35 tuinen opengesteld voor publiek

EIBERGEN – Liefst 35 tuinen in Haaksbergen, Berkelland e.o. opengesteld voor publiek. Het landelijke Open Tuinen Weekend (OTW) van Groei & Bloei is dit jaar op 15 en 16 juni. Binnen de afdeling Berkelland/Haaksbergen zijn liefst 35 meest particuliere tuinen geopend voor het publiek. Belangrijke informatie over de deelnemende tuinen is te vinden in het speciale OTW-boekje en op www.ziemijntuin.nl. De deelnemende tuinen bevinden zich in Haaksbergen, Boekelo, Neede, Noordijk, Eibergen, Rekken, Borculo, Ruurlo, Haarlo, Laren, Barchem, Lochem en in het Duitse Vreden. Bijna alle tuinen zijn tijdens het OTW-weekend gratis te bezoeken, met uitzondering van Kruidenhof te Mallum (Eibergen) en Grondig Geniethen (Lochem). Tenzij anders aangegeven zijn de tuinen open van 10:00-17:00 uur.

De tuineigenaren werken belangeloos mee en hebben hun uiterste best gedaan om hun tuin optimaal aan het publiek te presenteren. Uiteraard heeft de veiligheid van de bezoekers hun volle aandacht. Voor alle tuinen geldt echter ‘betreden op eigen risico’ en ‘honden niet toegestaan’. Bezoekers wordt vriendelijk gevraagd om goed op hun eventueel meegebrachte kinderen te letten. Niet alleen vanwege de planten, maar ook voor hun eigen veiligheid.

In sommige tuinen wordt koffie, thee, limonade geschonken. Soms zijn plantjes te koop of zaden verkrijgbaar. In enkele tuinen is er verkoop van curiosa of heeft de eigenaar een mooie combinatie gemaakt met kunst. Dit staat allemaal vermeld in zowel het OTW-boekje als in de tuinpresentaties op www.ziemijntuin.nl .

Ook op andere momenten gedurende het jaar kunnen tuinen zéér de moeite waard zijn. Zoals in het voorjaar met bloeiende bollen en bloesempracht. Of in het najaar als de grastuinen met hun bijzondere tinten en volwassen groei op hun mooist zijn. Informatie over extra openstellingen staat eveneens in het OTW-boekje. Dit is verkrijgbaar bij onder meer de VVV van Berkelland, Haaksbergen, Lochem en Vreden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven