Pinksterkroon weer te bewonderen

BORCULO – Op 9 en10 juni, de 1e en de 2e Pinksterdag, ligt de Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 aan de atelierroute, waar diverse kunstenaars acte de préséance geven. Bij de Lebbenbrugge is de Zutphense kunstenaar Jan Baggen aanwezig om zijn vaardigheden te demonstreren en zijn kunstwerken te laten zien.

Op de 2e Pinksterdag, 10 juni hangt bij de traditionele Pinksterkroon weer boven de weg, een gebruik van vroeger. De Pinksterkroon van voorjaarsbloemen wordt door onze vrijwilligsters gemaakt.
Onder de kroon ligt een matje waar de voorbijgangers de voeten kunnen vegen en de schoenen laten poetsen. Kinderen in ouderwetse klederdracht zullen degenen die onder de kroon doorlopen met een liedje om een centje vragen. “Voetje vegen, centje geven voor de mooie pinksterkroon.

Voor de kinderen is er ouderwets speelgerei zoals hoepels, stelten, springtouwen, knikkers en bussen met ballen.

De Lebbenbrugge is vanaf 1 mei t/m 31 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven