Workshop ‘Dry brushen’ bij Kunstkring

RUURLO – De belangstelling voor de workshop ‘Dry brushen’ op zaterdag 15 juni was zo groot, dat de KunstKring Ruurlo zich genoodzaakt zag de inschrijving te sluiten. Maar ook dat zij de velen die kennis willen maken met deze bijzondere toepassing van verfgebruik niet wil teleurstellen. Op zaterdag 6 juli van 13.30 tot 16.00 uur verzorgt Hilda Haselberg daarom de tweede workshop ‘Dry brushen’ in het atelier van de kunstkring in het Kulturhus in Ruurlo. Hilda Haselberg heeft zich bekwaamd in de techniek van het ‘droog borstelen’. In het voorjaar heeft zij succesvol met haar dry brush schilderijen geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis van Berkelland in Borculo.

Dry brush is een verftechniek, waarbij de kwast een minimale hoeveelheid verf kan afgeven. De kwast is in principe droog, het is een ‘dry brush’ of ‘droge borstel’. Een kwastje of borstel met een stijf en stomp uiteinde is het meest geschikt om de verf aan te brengen. Een potlood en een gum behoren eveneens tot de basisbenodigdheden van deze techniek.

Hilda Haselberg vertelt: “Op het gladste aquarelpapier gaan we een afbeelding van een oog brushen met penseel en olieverf. Dry brushen is ook spelen met gum! Dry brushen geeft rust en een mooi effect. Je hebt geen ervaring nodig om deze techniek te leren!”

Hilda schildert vooral wat emotie oproept. Ze wil die emotie in haar schilderijen en tekeningen overbrengen naar de kijker. Mensen zijn voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze schildert hen, zoals ze echt zijn. De onverbiddelijke realiteit verhult niets. Soms is dat confronterend, maar het is altijd eerlijk. Haar werk vertoont onomwonden  de vergankelijkheid van het leven. Haar drybrush schilderijen zijn zo levensecht, dat de toeschouwer denkt voor een foto te staan.

Voor meer informatie en aanmelden: [email protected] of Lieneke Tanis, 06-51609497; zie ook de website van de KunstKring Ruurlo: www.kunstkringruurlo.nl. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven