Zomerklanken in de ”Schaapskooi”

Zomerklanken Schaapskooi Concert Euphonia en Eibergs MannenkoorEIBERGEN/HAAKSBERGEN – Een samenwerking tussen het Eibergs Mannenkoor en Muziekvereniging Euphonia Eibergen heeft geleid tot een gezamenlijk concert op een unieke locatie. Binnenkort, op 22 en 23 juni a.s., zijn de zomerklanken van de twee verenigingen te aanschouwen en te beluisteren in de Haaksbergse Schaapskooi. Beide verenigingen vervullen in Eibergen een prominente muzikale rol en willen samen voor hun jongere en nieuwe leden werken aan een verbreding van de muzikale ervaring. In een afwisselend en breed repertoire, van klassiek tot musical en pop, worden deze werken uitgevoerd voor een groot publiek. Verrassende elementen in het programma zorgen ervoor dat de aanwezige bezoekers geprikkeld worden en op verrassende wijze te boeien.

De grootste verrassing zit hem in de unieke locatie van dit concert: De Schaapskooi in Haaksbergen. Daar waar normaal gesproken de schapen staan, verrijst een waardige concertlocatie! Medio 2017 is er al gestart met de voorbereidingen. Een kerk of een theater is voor de hand liggend en in de ogen van de twee verenigingen niet vernieuwend en uitdagend. De in 2017 gebouwde Schaapskooi in Haaksbergen kwam ter sprake; Een niet voor de hand liggende locatie, maar wel een plek om nader te onderzoeken. Het stichtingsbestuur van de Schaapskooi werd benaderd en het eerste gesprek resulteerde in enthousiasme bij beide partijen.

Uitdaging was het gebouw om te toveren tot een geschikte concertzaal. Dat bleek te kunnen. Er is voldoende ruimte voor een waardig muzikaal evenement, voor minimaal 340 bezoekers per concert. Orkest en koor, in dit geval zo’n 110 uitvoerenden, hebben een uitstekende plek. Het mannenkoor en orkest worden ondersteund door een combo en de solisten Marieke Visser en Edgar Bloem.

De concerten vinden plaats op zaterdag 22 juni 19.30 uur en op zondagmiddag 23 juni om 14.30 uur. Kaarten voor dit concert zijn in de voorverkoop te koop via de websites van Euphonia, Het Eibergs Mannenkoor en ook verkrijgbaar bij de TIP in Eibergen (Grotestraat 59, Eibergen)

Mochten er kaarten over zijn, dan zullen deze aan de kassa verkocht worden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven