KBO Neede 40 jaar jong

NEEDE – Deze zomer bestaat KBO afdeling Neede 40 jaar. Om precies te zijn op donderdag 25 juli. In 1979 is op deze datum bij notaris Paasschens de oprichtingsakte getekend. De oprichters van het eerste uur zijn G.W. ter Woerds-van Rijn, H.W. de Vos, W.J. M. Klein Nijenhuis-Blanken. KBO maakt zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen naar elkaar omzien. Het behartigen van de belangen van onze senioren in Neede staat hoog in het vaandel.

Bijzonder aan het jubileum van de Needse afdeling is dat één van de oprichters nog steeds actief is als bestuurslid. Willy Klein Nijenhuis stond aan de wieg van KBO Neede. En nog steeds zet zij zich met hart en ziel in als vrijwilliger voor de plaatselijke KBO.

De KBO afdeling Neede viert het jubileum met een samenzijn voor leden. De datum voor deze bijeenkomst met leden is nog niet bekend. De feestmiddag gepland op 19 september gaat in verband met privé omstandigheden van één van de bestuursleden niet door.

Met 190.000 leden is de KBO de grootste seniorenorganisatie van ons land. De organisatie komt op voor de belangen van senioren. Enkele voorbeelden hiervan zijn veiligheid, digitalisering, koopkracht en langer thuis wonen. Daarnaast zijn er voor leden aantrekkelijke voordelen. Lokale afdelingen organiseren ontmoetingen en activiteiten. De KBO is er voor senioren, door senioren.

Meer informatie is te vinden op www.kbogelderland.nl. In de taakbalk kunt u bij ‘Afdelingen’ Neede intikken. Liever uw vragen persoonlijk stellen? Dat kan. Voorzitter Herman Heuwer is te bereiken op (0545) 29 25 62.

Fotobijschrift: Bestuur KBO Neede. Zittend van links naar rechts Willy Klein Nijenhuis (penningmeester), Herman Heuwer (voorzitter), Annie Orriëns (secretaris). Staand van links naar rechts Frans Orriëns, Corrie ter Huurne, Frans Thuinte en José Haverkamp.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven