Basisschool De Wereldboom sluit na 55 jaar

BORCULO – Basisschool De Wereldboom sluit na 55 jaar toch écht haar deuren. De herinnering aan De Wereldboom – van 1957 tot 2012 Willem de Zwijgerschool – leeft voort in een tijdscapsule die de kinderen op 17 juli 2019 hebben begraven in de hoop dat hij over 30 jaar weer tevoorschijn komt. Want hoe leuk is het niet als de kinderen die dan leven, lezen over de mooie jaren op hun school.

Een afscheid met een lach en een traan
De laatste schoolweek op De Wereldboom stond in het teken van bouwen, creativiteit en plezier hebben. Zo hebben de kinderen twee dagen hutten gebouwd op het schoolplein en werd er door de kinderen op woensdag 17 juli een heuse circus voorstelling uitgevoerd voor alle ouders. We hebben met de kinderen een super leuke laatste week gehad. En naast de gulle lach en het plezier, waren er ook tranen, zegt Ginny van der Zee – schoolleider. We kijken met weemoed terug op een mooi tijdperk. Maar we konden niet anders, de school werd gewoon te klein.

Eerst nog kamp en dan vakantie
Gelukkig kijken de kinderen uit naar hun nieuwe school, waar ze al kennis mee hebben gemaakt. Maar eerst gaan we nog met z’n allen op schoolreisje en genieten van een lange zomervakantie.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven