Bedrijvigheid op de boer een succes (foto reportage)

BELTRUM – Zondag 28 juli vond in Beltrum de fietstocht “Bedrijvigheid op de boer” plaatst. Deze fietstocht was de opvolger van de jaarlijkse LTO fietstocht “De boer op”, in 2018 vond deze voor het laatst plaats omdat men geen organisatoren meer kon vinden. Het Noasman, bekend van de wandeltochten in Beltrum en wagenbouwgroep ‘Oet alle windstreken’ hebben daarop het initiatief genomen om samen deze fietstocht voort te zetten. De LTO organisatoren waren erg blij met dit initiatief en hebben daar waar mogelijk de nieuwe organisatoren van adviezen voorzien.

De tocht doet de nieuwe naam ‘Bedrijvigheid op de boer’ alle eer aan. Opnieuw werden maar liefst 4 bedrijven in het buitengebied bezocht, namelijk een opfokbedrijf, een keuken- en sanitair specialist, een hertenhouderij en een vaste plantenkwekerij. De Vereniging Agrarisch Natuurbeheer was daarnaast op de route aanwezig om uitleg te geven bij de door de vereniging aangelegde nieuwe natuurgebieden.

De route ging niet alleen langs de bedrijven en nieuwe natuur maar ook door de traditionele natuurgebieden: ’t Kooierveld, het Beekvliet, de Lebbenbrugge en de Leo-Stichting. Verder fietste de 411 deelnemers door bossen, velden en langs boerenerven.

De organisatie wil een speciaal woord van dank uitspreken naar Arjan, Anouk, Gerrit en Jo Tragter. Door het afvallen van een van de bedrijven in de route, verleende de Familie Tragter hun medewerking, waardoor de route toch 4 bedrijven kon aan doen. 

Foto’s: Truus Stotteler

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven