Carmen Blikman uit Ruurlo wint wisselbeker

BORCULO – Afgelopen zaterdag 20 juli, heeft onder prima weersomstandigheden, weer de jaarlijkse eindkeuring van de Kalveropfokclub Borculo e.o. plaatsgevonden. Voorafgaand aan deze eindkeuring werden de kinderen al 2 keer onverwachts thuis bezocht en beoordeeld door bestuursleden. De punten die de kinderen toen vergaard hebben worden opgeteld bij de score van de eindkeuring. Met name de omgang van het kind met het kalf telt het zwaarst in de beoordeling. Gaandeweg ontstaat er vaak een hechte band tussen het kind en het kalf, welke ze 2 maanden intensief verzorgd hebben. De juryleden, Gerrit Geerdink uit Noordijk en Derk te Brinkhof uit Ruurlo, al jaren het vaste jurykoppel, bezochten de kinderen thuis op een afgesproken tijdstip. De kinderen stonden klaar met hun, netjes getoiletteerde, kalf en vervolgens konden ze de juryleden hun werk van de afgelopen maanden tonen door zo goed mogelijk het parcours af te leggen.

De juryleden waren blij verrast en onder de indruk van het hoge niveau van de zeer jonge deelnemers, zodat er volgens hun ook alleen maar winnaars waren en geen verliezers met onderling kleine verschillen. In totaal deden er 9 kinderen met hun kalf mee aan de wedstrijd, waaronder 4 beginners en 5 gevorderden. De prijsuitreiking was ’s avonds bij “De Melktap” in Geesteren. Bij de gevorderden werd de 1e prijs gewonnen door Muriël Oonk uit Noordijk. Lenk Blikman uit Ruurlo eindigde op een keurige 2e plek. De derde prijs was voor Tess Harkink, die voorheen ook als eens de winnares van de wisselbeker was. Jet Gerritsen die vorig jaar de wisselbeker nog won moest nu genoegen nemen met een 5e plek en daarbij was haar zus Lynn haar net iets de baas, ze eindigde daarmee op de 4e plek.
Bij de debutanten was de 1e prijs voor Carmen Blikman en de 2e prijs voor haar zusje Aniek Blikman, 3e prijs voor Tim en de 4e prijs voor Bas ter Maat.

De wisselbeker, voor degene met het hoogst aantal punten van zowel de thuiskeuringen en de eindkeuring, gaat dit jaar naar de 6 jarige Carmen Blikman uit Ruurlo. Een knappe prestatie van deze jonge debutante, die de 11 jarige gevorderde Muriëlle Oonk met een kleine voorsprong wist te verslaan. De dagprijs was bij de gevorderden voor Lenk Blikman en bij de nieuwelingen voor zijn jongste zusje Aniek Blikman. De jury had veel bewondering voor de manier waarop de 4 jarige Aniek met haar kalfje omging, “prachtig om te zien”, aldus Gerrit Geerdink.

De einduitslag van de thuis- en de eindkeuring:
Bij de nieuwelingen:

1e prijs Carmen Blikman uit Ruurlo met haar kalf Sonni 645
2e prijs Anniek Blikman uit Ruurlo met haar kalf Sonni 648
3e prijs Tim met zijn kalf Japke 79
4e prijs Bas ter Maat uit Ruurlo

Bij de gevorderden:

1e prijs Muriëlle Oonk uit Noordijk met haar kalf Doortje 48
2e prijs Lenk Blikman uit Ruurlo met zijn kalf Sonni 643
3e prijs Tess Harkink uit Haarlo met haar kalf Roza 171
4e prijs Lynn Gerritsen uit Ruurlo
5e prijs Jet Gerritsen uit Ruurlo

De foto is gemaakt door Marian Ruesink.

Op foto staand vlnr. Derk te Brinkhof, Tess Harkink, Lynn Gerritsen, Gerrit Geerdink, Muriëlle Oonk
Gehurkt Bas ter Maat, Lenk Blikman, Carmen Blikman, Aniek Blikman, Jet Gerritsen en Tim.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven