Dagexcursie Spirituele plekken langs de Berkel

BERKELLAND – Maak kennis met spirituele gebruiken, cultuur en bouwwerken langs de Berkel aan weerszijden van de Duits-Nederlandse grens! Op verhogingen en bij rivieren en voorden zijn vanouds spirituele en religieuze plekken te vinden. Ook langs de Berkel zijn dit soort plekken te vinden. We bezoeken tijdens deze bustocht bijzondere kerken, lepra-en bedevaartsplaatsen en een synagoge. Ze laten niet alleen iets zien van de religieuze gebruiken, cultuur en gebouwen, maar geven ook een inkijk in de nauwe verbinding tussen de Nederlandse Achterhoek en de aangrenzende Duitse regio Kreis Borken.

De bus excursie is onderdeel van het programma van het Berkelfestival 2019 en is tweetalig: Duits en Nederlands. De reisbegeleiding is in handen van Franz-Josef Menker uit Gescher en Roel Heij uit Eibergen. De start is 10 uur en het einde is ca 18.30 uur in Gescher (D). De excursie kost € 40,- inclusief busreis, reisbegeleiding en een eenvoudige lunch.

Meer informatie en gegevens voor aanmelding zijn te vinden via de link https://berkelfestival.eu/nl/gebeurtenissen bij de evenementen van zaterdag 24 augustus 2019. De aanmeldingstermijn sluit op 16 augustus. Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Roel Heij 06 23042960.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven