Derby Neede – Eibergen weer op het programma

BERKELLAND – De KNVB heeft de competitie indeling bekend gemaakt voor het komende amateur voetbal seizoen. De Berkelland derby bij uitstek, Sportclub Neede tegen FC Eibergen, staat ook weer op het programma. De laatste jaren ontbrak deze derby in het speelschema omdat Sportclub Neede een niveau lager acteerde dan FC Eibergen, door de promotie van Neede afgelopen seizoen zitten beide ploegen echter weer bij elkaar in de competitie. De vierde klasse B is dit seizoen sowieso een Berkellandse klasse. Behalve FC Eibergen en Sportclub Neede komen ook v.v. Reunie, v.v. Rietmolen, en Vios Beltrum in deze klasse uit. De indeling word compleet gemaakt met: Victoria 28 (Enschede), UDI (Enschede) v.v. Twenthe (Goor) Sportclub Markelo, Hoeve Vooruit, Hector(Goor) v.v. Diepenheim, v.v Buurde en BSC Unisson (Boekelo).

De trainers zijn enthousiast, William Krabbenborg van Sportclub Neede zegt:”Prachtige klasse met veel mooie derby’s, maar ook een pittige klasse”. Nieuw bakken Rietmolen trainer Frank Bruins is ook in zijn nopjes “Hier hadden we op gehoopt, fantastische indeling.” zo zegt hij op de vroege maandag morgen tegen de redactie van Nieuws uit Berkelland. Zijn voorganger bij Rietmolen, en huidig trainer van VIOS Beltrum, Kevin Vos is ook gelukkig: “Geweldige indeling, pittige als nieuwkomer voor ons, geen zwakke schakels” zo zegt hij.  De trainers moeten nog wel even geduld hebben, want de competitie begint pas in de derde week van september.

Van de Berkellandse ploegen speelt alleen Ruurlo in de derde klasse. Zij zijn dit jaar ingedeeld in de 3de klasse C.  Daarin zitten de volgende ploegen: Sportclub Brummen, Doetinchem, DVV (Duiven), HC’03 (Hummelo) Sportclub Lochem, Montferland, OBW (Zevenaar) PAX (Hengelo GLD) Rheden, FC Trias (Winterswijk)VVG’25 (Gaanderen) VVO (Rozedaal) en Witkampers.

De overige Berkellandse ploegen komen we tegen in de 5de klasse B. DEO (Borculo), EGVV (Gelselaar) GSV’63 (Geesteren Sportclub Haarlo, Lochuizen en Sportclub Rekken vertegenwoordigen onze gemeente in deze klasse. De 5de klasse B wordt compleet gemaakt met: Zelhem, Wolfersveen, Vosseveld (Winterswijk) Haaksbergen, Erix (Lievelde)en Bredevoort. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven