Eibergen heeft nu eigen zomerfeest

EIBERGEN – Ze moesten altijd op de fiets als ze naar een tentfeest heen wouden, Ramon ten Dolle en Wout Veenbrink vroegen zich vorig jaar af waarom Eibergen geen eigen zomerfeest had. “We hebben natuurlijk twee keer per jaar een super gezellige kermis, maar toch vonden we het jammer dat we in Eibergen niet eens per jaar een feest hadden waar we met zijn allen een feestje vieren op een plek: in een tent!” Ramon en Wout bedachten zich dat daar maar eens verandering in moest komen en gingen opzoek naar een aantal medestanders. Die vonden ze in Renske Maarschalkerweerd, Martijn te Hoonte, Martien van Gessel, Edwin Visser, Maikel Henning, Johan Koeslag en Raymond Averdijk. Deze mensen waren allemaal enthousiast en bereid om mee te helpen met een eigen Zomerfeest voor Eibergen.

De groep zocht eerst contact met de Eibergse horecaondernemer Raymond Holtkamp. “Hij was meteen heel erg enthousiast” zegt Renske “hij heeft ons voorzien van tips en ons op weggeholpen” Zo kan het dat er nu een tent staat tegen over Witzand in Eibergen. Daar zal dit weekend het feest losbarsten. Er is in het afgelopen jaar veel werk verzet om het eerste officiële zomerfeest van Eibergen te laten plaats vinden, maar het resultaat mag er dan ook zijn.  Vanavond en morgen avond (vrijdag en zaterdag) is het dan zover. Op beide avonden begint het programma om 20.30 uur, de tent is vanaf 20 uur toegankelijk voor het publiek. Op de vrijdagavond zal het publiek kunnen genieten van Maico en DJ Maurice. Zaterdagavond zal een van de laatste optreden’s van Plork en de aannemers plaats vinden in de tent. De Borculose band is namelijk bezig met haar afscheidstour. Verder de De Lingo’s aanwezig en Ronald de Gier, bekend van de Doofpot, zal zijn plaatjes draaien.

“Ronald de Gier is lokaal natuurlijk heel erg bekend van De Doofpot/De Kettel, zo hebben we meer rekening gehouden met lokale inbreng” zegt Renske “de snacktent word bijvoorbeeld gerund door Harry’s Snackcounter”

Kortom een mooi gevuld programma! Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.zomerfeest-eibergen.nl maar zijn vanavond en morgen avond ook aan de kassa verkrijgbaar. “Oja….er kan gepind worden in de tent en we schenken Grolsch bier” dat wil Wout nog even kwijt!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven