Fietstocht ‘Bedrijvigheid op de Boer’ in Beltrum

BELTRUM – Het Noasman houdt met hulp van Wagenbouwgroep Oet alle windstreken op zondag 28 juli de eerste fietstocht genaamd ‘Bedrijvigheid op de boer’ door het veelzijdige buitengebied van Berkelland. De fietstocht heeft een lengte van veertig kilometer en er kan gestart worden tussen 10.00 en 12.00 uur bij start- en eindpunt Bezoekerscentrum Het Noasman aan de Meenweg 4 te Beltrum. Deze fietstocht is de opvolger van de jaarlijkse LTO fietstocht ‘De boer op’.

Onderweg is er de mogelijkheid vier bedrijven te bezoeken, namelijk een opfokbedrijf, een keuken-, sanitair- en vloerenspecialist, een hertenhouderij en een vaste plantenkwekerij. De Vereniging Agrarisch Natuurbeheer is daarnaast op de route aanwezig om uitleg te geven bij de door de vereniging aangelegde nieuwe natuurgebieden.

De route gaat niet alleen langs de bedrijven en nieuwe natuur maar ook door volgende traditionele natuurgebieden: ’t Kooierveld, het Beekvliet, de Lebbenbrugge en de Leo-Stichting. Verder fietst men door bossen, velden en langs boerenerven.

Verrassend aan deze fietstocht is om te zien hoe de nieuwe natuur en oude natuur vlekkeloos in elkaar overgaan en elkaar aanvullen in de traditionele coulissen- en essenlandschappen van Berkelland. De kosten bedragen 3,50 euro per deelnemer en kinderen tot 12 jaar mogen gratis meefietsen met de ouders.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven