Fietsvierdaagse Eibergen start op 13 augustus

Door Redactie op 30-07-2019

EIBERGEN – Dinsdag 13 augustus is de eerste fietsdag en de start is vanaf 09.00 uur bij Grand Café en Patisserie De Klok. De deelnemers kunnen starten tot 13.00 uur; het startbureau sluit om 17.00 uur.
Elke fietsdag levert de deelnemers een andere mooie route van 25 kilometer, 40 kilometer of 60 kilometer.

Dinsdag 13 augustus dag 1: De Venen
Deze route voert de deelnemers naar het Assinkbos (25 km), Haaksbergerveen (40 km) en het Buurserveen (60 km). Langs de meanderende Ramsbeek verlaten de fietsers het dorp Eibergen in de richting van het kerkdorp Rekken. Via een fraai pad langs het riviertje de Berkel komen de deelnemers aan bij de eerste stempelpost op de grens van Nederland en Duitsland: café Rotering in Oldenkotte; hier staat de koffie klaar. Na deze post pedaleren de fietsers een stukje door Duitsland om vervolgens het Assinkbos (25 km) en het Haaksbergerveen (40 en 60 km) in te gaan. Deelnemers aan 40 km fietsen achter langs het veen en via mooie fietspaden sluit de route aan op de 25 km in het Assinkbos. Zij passeren Erve Bruggert waar opnieuw een stempelpost is. Deelnemers aan de 60 km fietsen onder andere via het Kommiezenpad en andere fraaie weggetjes opnieuw het Duitse grensgebied in en passeren daarbij de uitspanning De Haarmühle.

Woensdag 14 augustus dag 2: De Kerkepaden
De naam zegt het al: de route voert de deelnemers zo veel als mogelijk is over fraai aangelegde en (door vrijwilligers) goed onderhouden Kerkepaden. Na het verlaten van het dorp volgen eerst een aantal verharde wegen alvorens de deelnemers kunnen genieten van het fietsen over de Kerkepaden. Via het eerste Kerkepad komen de deelnemers aan in het kerkdorp Beltrum. De 25 km fietst richting Groenlo om vervolgens via fraaie weggetjes en via de oude spoorbaan terug te pedaleren naar de finish. Deelnemers aan de 40 en de 60 km fietsen via Kerkpad ’t Slat en het fietspad langs de Slinge richting het Ruurlose Broek. Via mooie weggetjes en zandpaden komen op het Schoolpad. De fietsers van de 40 km volgen het fraaie Kerkpad het Otterpad langs de Baakse Beek. Deelnemers aan de 60 km volgen nog even het Schoolpad .Ze komen terecht in het kerkdorp Halle en vervolgens in Zieuwent. Hierna sluiten de deelnemers weer aan bij de 40 kilometer. Via fraaie paden onder andere het Trampad fietsen de deelnemers naar het vestingstadje Groenlo (Grol). Na een mooi stukje langs de gracht fietsen deelnemers richting Eibergen via de oude spoorbaan.

Donderdag 15 augustus: de Flamingo’s en de Boeken
Deze donderdag staat in het teken van ‘natuur en cultuur’: de flamingo’s in het Zwillbrocker Venn en voor de 60 km fietsers Boekenstad Bredevoort. De deelnemers verlaten Eibergen via de rode fietsbaan; na de N18 gekruist te hebben fietst men via de Schietbaan richting Zwolle (bij Grolle). De 25 km deelnemers buigen hier af naar het Reirinckspad om even later aan de sluiten op de 40 en 60 km route terug richting de finish. De overige fietsers pedaleren verder over verharde wegen en fietspaden via Zwolseweg en Scheidingsweg. Hier is de splitsing van de 40 en de 60 km. De 40 km deelnemers fietsen via fraaie landweggetjes en het schitterende Garversbultenpad langs de Groenlose Slinge naar het kerkdorp Meddo. De 60 km fietsers pedaleren na de splitsing via Kerkpad ’t Onderholt richting het kerkdorp Vragender. Hierna vervolgen de fietsers hun route via fraaie weggetjes richting het natuurgebied ’t Klooster om via mooie zandpaden Boekenstad Bredevoort binnen te fietsen.Via de Slingerplas wordt te tocht vervolgd naar Corle. Even later sluit de route aan op de 40 km om via het Garversbultenpad naar Meddo te fietsen. Via het grensdorpje Zwillbrock fietsen de deelnemers over mooie landweggetjes en langs het Kerkloobos terug naar de finish.

Vrijdag 16 augustus: De Oudheid
Deze laatste dag fietsen de deelnemers in westelijke richting en zijn in de gelegenheid enkele oudheidkundige musea te bezoeken. Na start fietsen de deelnemers richting de Oude Borculose- en Oude Eibergseweg richting Haarlo. De 25 km deelnemers fietsen rechtdoor over het fietspad om even later onder andere. via de Nederbielse- en Overbielseweg richting Noordijk te fietsen. De 40 en 60 km fietsers pedaleren over de Waterhoekdijk richting de Kooiveldlaan om vervolgens via het fraaie Kerkpad langs de Slinge richting de Dijkhoek te fietsen. De 40 km pedaleert via de Palsenborgweg en de Galgenveldsedijk richting buurtschap De Heure. Via het fraaie Elbrinksvonder, de Respelhoek en het Rotmansdiekske komen de fietsers in Kerkdorp Geesteren. Deelnemers aan de 60 km fietsen na de splitsing door het bosrijke decor van de Lebbenbruggedijk en de Maadagsdijk. Via een fraai fietspad komt in de Hazelberg om daarna in buurtschap Zwiep te geraken. Via onder andere de Bolksbeekweg fiets men langs Erve Brooks Niehof om over de es en langs wijngoed Kunneman naar theetuin De Busker te fietsen. Na Noordijk vervolgen alle routes hun weg richting het Kisveld om daarna via de oude spoorweg en de Hoonte naar de finish in Eibergen te pedaleren.

Deelnemers kunnen week- en dagkaarten kopen. Een weekkaart kost 10 euro en een dagkaart 4 euro. De prijzen zijn voor alle afstanden gelijk. Elke deelnemer ontvangt een duidelijke routebeschrijving; daarnaast wordt elke route ook verwezen met de bekende oranje NTFU pijlen.

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Landelijke straatcompetitie klootschieten gestart
BERKELLAND - Op 25 september was de start van de Landelijke straat competitie klootschieten. De Huier in Geesteren (Ov) was de eerste gastheer dit ja......
Lees verder »

Kinderboeken en pompoenen in De Kruidenhof
EIBERGEN - Kruidenhof te Mallum in Eibergen heeft dit seizoen nog twee activiteiten op het programma staan voor kinderen. In samenwerking met boekhan......
Lees verder »

Klezmer-trio ‘C tot de Derde’ in Borculose synagoge
BORCULO - Klezmermuziek in zijn puurste vorm: joodse feestmuziek! Dat maakt het vermaarde klezmertrio C tot de Derde in een muziekstijl die voortdure......
Lees verder »

Leren programmeren met Scratch! in het BIEBlab
BERKELLAND – Op woensdag 5 (Ruurlo) en woensdag 12 oktober (Borculo) kun je in het BIEBlab leren programmeren met Scratch. In beide vestigingen begint......
Lees verder »

Hond en baas zwemmen in Ruurlo
RUURLO - Ook dit jaar zal het zwemseizoen bij Zwembad De Meene in Ruurlo weer traditioneel afgesloten worden met het “Baas & Hond zwemmen”. M......
Lees verder »

Startersevent Berkelland & Lochem
BERKELLAND - Er komt veel op je af als je een bedrijf wilt starten of pas gestart bent. Als starter ben je op zoek naar allerlei relevante informatie......
Lees verder »

Opfris workshopmiddag valpreventie
EIBERGEN - Dinsdag 25 oktober organiseert de Sport Federatie Berkelland (SFB) een opfris workshopmiddag in het teken van de valpreventie. Deze middag......
Lees verder »

Inschrijving OVM-DEOLOOP geopend
BERKELLAND - Op zaterdag 17 december 2022 staat de 41e editie van de OVM-DEO loop gepland. De routes voeren grotendeels over onverhard terrein rondom......
Lees verder »

Oktober bomvol mooie films bij CINEbieb
BERKELLAND – De bladeren beginnen weer te vallen, het weer wordt wat slechter. Tijd om heerlijk ’s avonds te genieten van prachtige films. Ook in okt......
Lees verder »

Ondanks de regen kijkt Schutterij Geesteren terug op geslaagd feest
GEESTEREN - Het was een grijs, grauw en regenachtig weekend. Toch kijken de heren van de Geesterse Schutterij terug op een geslaagd feest. Het Schutte......
Lees verder »

Asfaltwerkzaamheden aan de Eimersweg, Molenweg en Kisvelderweg
NEEDE - In de periode van 27 september tot en met 5 oktober wordt er asfaltonderhoud uitgevoerd aan de Molenweg, gedeelte tussen huisnummer 12 en 16,......
Lees verder »

Verantwoord online gokken en voetbalwedden: hoe hou je het leuk?
BERKELLAND - Je houdt van een gokje en de adrenaline die erbij hoort, maar wilt dat wel op een verantwoorde manier doen. Vroeger pinden we een maximu......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

Fratsen Kleurt wal bie
NEEDE - Noe was wij onlangs een betje an `t verbrekken ,hier en doar mossen wat tegels oet dee versletten waren. Ok een stukske muure mos vernieuwd w......
Lees verder »

Fratsen gedoo
NEEDE - Wat een gedoo is `t toch,iedereene mut mear betalen deur de hooge energieprieze,moar snappen kun e wij `t neet. Ollie maatschappen dreit woek......
Lees verder »

NUB TV

64ste Bollert Brons in volle gang

GELSELAAR/NOORDIJK – De Needse Pasruiters organiseren dit weekend voor de 64ste keer de Bollert Brons in natuurgebied De Bollert op de grens van Noordijk en Gelselaar. Gerrit Mengerink nam op de eerste dag een kijkje en sprak met parcoursbouwer Luuk Hermelink.

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »