Fietsvierdaagse Eibergen start op 13 augustus

EIBERGEN – Dinsdag 13 augustus is de eerste fietsdag en de start is vanaf 09.00 uur bij Grand Café en Patisserie De Klok. De deelnemers kunnen starten tot 13.00 uur; het startbureau sluit om 17.00 uur.
Elke fietsdag levert de deelnemers een andere mooie route van 25 kilometer, 40 kilometer of 60 kilometer.

Dinsdag 13 augustus dag 1: De Venen
Deze route voert de deelnemers naar het Assinkbos (25 km), Haaksbergerveen (40 km) en het Buurserveen (60 km). Langs de meanderende Ramsbeek verlaten de fietsers het dorp Eibergen in de richting van het kerkdorp Rekken. Via een fraai pad langs het riviertje de Berkel komen de deelnemers aan bij de eerste stempelpost op de grens van Nederland en Duitsland: café Rotering in Oldenkotte; hier staat de koffie klaar. Na deze post pedaleren de fietsers een stukje door Duitsland om vervolgens het Assinkbos (25 km) en het Haaksbergerveen (40 en 60 km) in te gaan. Deelnemers aan 40 km fietsen achter langs het veen en via mooie fietspaden sluit de route aan op de 25 km in het Assinkbos. Zij passeren Erve Bruggert waar opnieuw een stempelpost is. Deelnemers aan de 60 km fietsen onder andere via het Kommiezenpad en andere fraaie weggetjes opnieuw het Duitse grensgebied in en passeren daarbij de uitspanning De Haarmühle.

Woensdag 14 augustus dag 2: De Kerkepaden
De naam zegt het al: de route voert de deelnemers zo veel als mogelijk is over fraai aangelegde en (door vrijwilligers) goed onderhouden Kerkepaden. Na het verlaten van het dorp volgen eerst een aantal verharde wegen alvorens de deelnemers kunnen genieten van het fietsen over de Kerkepaden. Via het eerste Kerkepad komen de deelnemers aan in het kerkdorp Beltrum. De 25 km fietst richting Groenlo om vervolgens via fraaie weggetjes en via de oude spoorbaan terug te pedaleren naar de finish. Deelnemers aan de 40 en de 60 km fietsen via Kerkpad ’t Slat en het fietspad langs de Slinge richting het Ruurlose Broek. Via mooie weggetjes en zandpaden komen op het Schoolpad. De fietsers van de 40 km volgen het fraaie Kerkpad het Otterpad langs de Baakse Beek. Deelnemers aan de 60 km volgen nog even het Schoolpad .Ze komen terecht in het kerkdorp Halle en vervolgens in Zieuwent. Hierna sluiten de deelnemers weer aan bij de 40 kilometer. Via fraaie paden onder andere het Trampad fietsen de deelnemers naar het vestingstadje Groenlo (Grol). Na een mooi stukje langs de gracht fietsen deelnemers richting Eibergen via de oude spoorbaan.

Donderdag 15 augustus: de Flamingo’s en de Boeken
Deze donderdag staat in het teken van ‘natuur en cultuur’: de flamingo’s in het Zwillbrocker Venn en voor de 60 km fietsers Boekenstad Bredevoort. De deelnemers verlaten Eibergen via de rode fietsbaan; na de N18 gekruist te hebben fietst men via de Schietbaan richting Zwolle (bij Grolle). De 25 km deelnemers buigen hier af naar het Reirinckspad om even later aan de sluiten op de 40 en 60 km route terug richting de finish. De overige fietsers pedaleren verder over verharde wegen en fietspaden via Zwolseweg en Scheidingsweg. Hier is de splitsing van de 40 en de 60 km. De 40 km deelnemers fietsen via fraaie landweggetjes en het schitterende Garversbultenpad langs de Groenlose Slinge naar het kerkdorp Meddo. De 60 km fietsers pedaleren na de splitsing via Kerkpad ’t Onderholt richting het kerkdorp Vragender. Hierna vervolgen de fietsers hun route via fraaie weggetjes richting het natuurgebied ’t Klooster om via mooie zandpaden Boekenstad Bredevoort binnen te fietsen.Via de Slingerplas wordt te tocht vervolgd naar Corle. Even later sluit de route aan op de 40 km om via het Garversbultenpad naar Meddo te fietsen. Via het grensdorpje Zwillbrock fietsen de deelnemers over mooie landweggetjes en langs het Kerkloobos terug naar de finish.

Vrijdag 16 augustus: De Oudheid
Deze laatste dag fietsen de deelnemers in westelijke richting en zijn in de gelegenheid enkele oudheidkundige musea te bezoeken. Na start fietsen de deelnemers richting de Oude Borculose- en Oude Eibergseweg richting Haarlo. De 25 km deelnemers fietsen rechtdoor over het fietspad om even later onder andere. via de Nederbielse- en Overbielseweg richting Noordijk te fietsen. De 40 en 60 km fietsers pedaleren over de Waterhoekdijk richting de Kooiveldlaan om vervolgens via het fraaie Kerkpad langs de Slinge richting de Dijkhoek te fietsen. De 40 km pedaleert via de Palsenborgweg en de Galgenveldsedijk richting buurtschap De Heure. Via het fraaie Elbrinksvonder, de Respelhoek en het Rotmansdiekske komen de fietsers in Kerkdorp Geesteren. Deelnemers aan de 60 km fietsen na de splitsing door het bosrijke decor van de Lebbenbruggedijk en de Maadagsdijk. Via een fraai fietspad komt in de Hazelberg om daarna in buurtschap Zwiep te geraken. Via onder andere de Bolksbeekweg fiets men langs Erve Brooks Niehof om over de es en langs wijngoed Kunneman naar theetuin De Busker te fietsen. Na Noordijk vervolgen alle routes hun weg richting het Kisveld om daarna via de oude spoorweg en de Hoonte naar de finish in Eibergen te pedaleren.

Deelnemers kunnen week- en dagkaarten kopen. Een weekkaart kost 10 euro en een dagkaart 4 euro. De prijzen zijn voor alle afstanden gelijk. Elke deelnemer ontvangt een duidelijke routebeschrijving; daarnaast wordt elke route ook verwezen met de bekende oranje NTFU pijlen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven