Fotowedstrijd “Kunst voor jong en oud”

EIBERGEN – In de nieuwe studio van de Eibergse fotograaf Han te Hennepe mochten de jonge prijswinnaars van de fotowedstrijd “Kunst voor jong en oud” op woensdag 10 juli hun prijzen in ontvangst nemen. De wedstrijd was uitgeschreven door de kunstkringen Berkelland Art (B-rt) en Kunstkring Ruurlo bij gelegenheid van de Atelierroute 2019 die tijdens de pinksterdagen plaatsvond. ‘Kinderen al van jongs af aan kennis laten maken met kunst’ was de gedachte achter deze prijsvraag. En dat gebeurde ook, zij het met wisselende belangstelling. Hoewel het aantal inzendingen een beetje tegen viel, waren er wel ruim voldoende om uit de inzendingen 3 prijswinnaars te kunnen aanwijzen. Om er zeker van te zijn dat er een goede keuze gemaakt zou worden hadden de organisatoren van de atelierroute een beroep gedaan op de deskundigheid van Han te Hennepe die ook de prijzen uitreikte.

Toeval of niet, er waren een paar opvallende dingen:
Zo waren er 3 prijzen, maar 4 winnaars. Ze kwamen uit 3 verschillende Berkellandse kernen.  Het waren het allemaal meisjes.  En al hun voornamen begonnen met de letter J.
De 1e prijs ging naar Jikke en Jet Schurink uit Eibergen (die dus samen moesten delen);

De 2e prijs was voor Jade Knippers uit Neede; en

De 3e prijs ging naar Janne Waanders uit Borculo.

Een van de regels bij de wedstrijd was dat de prijzen besteed moesten worden aan iets dat te maken heeft met kunst of creativiteit. De winnaars van de eerste en derde prijs kozen voor een workshop of les bij een Berkellandse kunstenaar en dat gaat dus binnenkort ook gebeuren. Jikke en Jet  wilden graag “kleien” terwijl Janne koos voor pottenbakken. 
Jade gaf de voorkeur aan tekenmaterialen. Ook die wens werd gerealiseerd.

We willen alle winnaars nogmaals feliciteren met hun prijs. Maar we willen ook graag alle andere inzenders bedanken voor de leuke foto’s die ze ons hebben toegestuurd. Voor allemaal en hun (groot)ouders hopen we dat ze tijdens de pinksterdagen hebben genoten van een mooie atelierroute en dat ze volgende keer zeker weer gaan kijken. Mogelijk dat ze later zelfs nog wel eens meedoen ….. als een van de kunstenaars????

Heleen Wormgoor wint bezoekersprijs

Behalve voor de fotowedstrijd “Kunst voor Jong en Oud” was er nog een prijs te winnen tijdens de atelierroute, namelijk voor bezoekers die tijdig hun mening over de route door middel van een enquêteformulier hadden ingezonden. De uitslag van die enquête hebben we al eerder gepubliceerd (https://www.kunstkringbart.com/hoe-bezoekers-de-berkellandse-atelierroute-beoordeelden/), maar wie de persoon was die in aanmerking kwam voor de prijs van € 200 voor een kunstwerk was nog niet eerder bekend. Na de prijsuitreiking van de fotowedstrijd op woensdag 10 juli j.l. was de eer aan de jongste winnaar om, onder het toeziend oog van alle aanwezigen, een inzending uit een emmer vol inzendingen (en zaagmeel) vissen.

Ze was nog te jong om de naam voor te kunnen lezen, en dus mocht Janne Waanders die eervolle taak op zich nemen. Het was dan ook Janne die bekend maakte dat de prijs van € 200, te besteden aan de aankoop van een kunstwerk bij een van de deelnemende kunstenaars, was gewonnen door: Heleen Wormgoor uit Neede.
Wij wensen Heleen van harte proficiat met haar prijs en we horen te zijner tijd graag van haar welke keuze ze gemaakt heeft.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven