Heleen Wormgoor uit Neede wint Berkellandse Atelierroute


NEEDE – De winnares van de bezoekersenquête van de Berkellandse Atelierroute, Heleen Wormgoor uit Neede, had niet veel tijd nodig om haar keuze te maken. Zij koos voor een houtsculptuur van de Borculose Beeldhouwer & Vormgever Dolf Bierhuizen. Tijdens de atelierroute had de Needse keramiste een twaalftal locaties bezocht en haar mening over wat ze gezien had op het enquêteformulier kenbaar gemaakt. Pas later hoorde ze dat ze de winnares was geworden van de kunstprijs van € 200 die de organisatoren beschikbaar hadden gesteld voor de aankoop van of een korting op een kunstwerk bij een van de kunstenaars die aan de atelierroute hadden deelgenomen.

Haar keuze was snel gemaakt. Nog dezelfde week waarin ze de waardebon ontving toog ze al naar Borculo, terug naar de beeldentuin, om er daar achter te komen dat de kunstenaar zelf niet thuis was. 
Die was namelijk de hele week actief in Beeldenstad Hardenberg. Haar keuze voor hout was ook heel bewust. Zelf maakt ze keramiek; haar vriendinnen schilderen en dus vond ze dat een houten beeldhouwwerk het best zou passen in haar tuin.

Op de foto is duidelijk te zien voor welke sculptuur ze gekozen heeft.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven