Informatiecentrum N319 gesloten tijdens de bouwvak

RUURLO – Vanaf vandaag tot 26 augustus is het tijdelijk ingerichte informatiecentrum voor de N319 aan de Stationsstraat 12 in Ruurlo gesloten. Vanaf 26 augustus tot 13 september kan iedereen op woensdag en vrijdag hier weer terecht voor informatie over de geplande werkzaamheden aan de N319.

Vervolgproces

Tot 13 september is er de gelegenheid om informatie te verkrijgen over het grootonderhouds-en landschapsplan en de overwegingen die hieraan ten grondslag liggen. Daarna zal het opnieuw worden vastgesteld. Hierbij wordt de inbreng van bewoners en belangengroepen betrokken. Na de aanvraag van noodzakelijke vergunningen worden de werkzaamheden aan de weg in 2020 uitgevoerd.

Groot onderhoud- en landschapsplan

De N319 tussen Groenlo en Ruurlo is toe aan een onderhoudsbeurt. Onder andere moet het asfalt vervangen worden. In 2017 en 2018 is samen met een groep aanwonenden en vertegenwoordigers van de Bomenstichting en gemeente gepraat over het bijbehorende landschapsplan. Hierin zijn verschillende aspecten tegen elkaar afgewogen. De vitaliteit van de bomen, biodiversiteit, landschap, verkeersveiligheid en beheer en onderhoudskosten. Op basis hiervan is een landschapsplan gemaakt om de cultuurhistorische bomenlaan die zo kenmerkend is voor deze te herstellen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven