Jehova’s winnen Henk Klanderman Toernooi Ruurlo

RUURLO – Met een wc-borstel als trofee mochten de winnaars van de zesde editie van het Henk Klanderman Toernooi (HKT) naar huis.Het waren de Jehova’s die op zaterdag 13 juli aan het langste eind trokken. Het toernooi van voetbalvereniging Ruurlo werd na de finalewedstrijden feestelijk afgesloten met onder meer een barbecue.

Het moge duidelijk zijn dat bij dit toernooi niet het winnen maar de gezelligheid voorop staat. En dat is de organisatoren van het toernooi dit jaar zeker weer gelukt. Dit jaar waren de tien deelnemende teams op sportpark ’t Rikkelder gekoppeld aan religieuze gemeenschappen met onder meer namen als de Roomsen, de Fienen, de Bhagwanezen, Boeddhisten, Islamieten en de Hervormden. En zoals gebruikelijk is niets wat het lijkt bij het HKT. In plaats van een joker had nu ieder team een mol, wier namen vanaf speeldag één van het toernooi in een dichtgeplakte envelop zaten. Ieder doelpunt van de mol zou in mindering worden gebracht op de score, maar de teams wisten daar niets van. Sommige teams hadden zich al winnaar gerekend, nadat er na afloop van het toernooi ook nog eens extra punten gescoord konden worden met het schieten op een levensgroot (voetbal) dartbord.

Geheel in stijl werden de prijzen uitgereikt door Paus Willy II (Willy Meulenveld). Eerst werden de winnaars van de WK Toto bekendgemaakt, dat waren de Jödden en de Jehova’s. De Jehova’s wonnen ook zeer verrassend de titel van het toernooi. Zij kregen een hostie en hun trofee en werden ingezegend door Paus Willy II.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven