Meeslepende jazz tijdens zomeravondconcert KunstKring

RUURLO – KunstKring Ruurlo presenteert met trots Euphonia Novelty Orchestra, dat op zaterdag 20 juli een zomeravondconcert zal verzorgen in de tuin van restaurant-hotel De Tuinkamer, Hengeloseweg 1 in Ruurlo. Dit tienkoppige jazzorkest speelt novelty songs, jazzsongs, evergreens en andere meezingers uit het begin van de Amerikaanse jazzperiode. In een prachtig verlichte, romantische omgeving zullen zij ’s avonds vanaf 20.30 uur hun uitgebreide repertoire uit de twintiger jaren van de vorige eeuw laten horen.Bijna 100 jaar geleden waren jazzbands in de roaring twenties razend populair. Het was dé muziek om lekker op te dansen. Zo waren de Charleston en de Lindy Hop bekende dansen uit die tijd. Ondanks de rassensegregatie in die jaren werd jazz steeds vaker geaccepteerd in blanke kringen. Ook de opkomst van de radio had alles te maken met de snelle verspreiding van jazzmuziek. En ook nu nog zijn liedjes als “Baby, won’t you please come home” en “After you’ve gone” heel bekend en niet alleen bij jazzliefhebbers.

Een optreden van Euphonia Novelty Orchestra voltrekt zich geheel in de stijl van de grote jazzbands van weleer. Er wordt authentieke dans- en luistermuziek van bijna 100 jaar geleden gespeeld. En wie danst de Charleston mee? En om de avond helemaal te laten slagen, is er de mogelijkheid om vooraf te genieten van een driegangenmenu bij de Tuinkamer voor 29,50 euro per persoon.

Reserveren kan via de mail: [email protected] of telefonisch 0573 452147. De toegangsprijs is vijftien euro in de voorverkoop via kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop, bij Groot Jebbink, bloemen, Dorpsstraat 57 en bij Everwennink t/o de Coöp in Ruurlo. Aan de kassa kosten de kaarten 17,50 euro (geen pin).

Foto: Bart ten Bruggencate

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven