Nationale Jammarkt komt er weer aan

 NEEDE – Op woensdag 21 augustus wordt de 29e editie van de Nationale Jammarkt gehouden. Deze markt, die volledig om jam en fruit draait, is al jaren een groot succes en trekt vele duizenden bezoekers. De Nationale Jammarkt, begonnen in 1990, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een geweldig evenement met marktkramen met jamgerelateerde producten, geweldig entertainment en de onthulling van de Jamkoningin. Jam voert de boventoon natuurlijk vind je jam in overvloed tijdens de Nationale Jammarkt, maar dit is zeker niet het enige wat er op de markt te vinden is. De Jammarkt is gericht op alles rond deze zomerse zoetigheid. Chutneys, gelei, marmelade, ijs, honing, mosterd, thee… Om nog maar te zwijgen van producten om jam te maken en te koken met fruit.
Er is een grote verscheidenheid aan marktkramen te vinden. Sommige standhouders zijn nieuw, anderen komen al meer dan 25 jaar naar Neede om hun lekkernijen te laten proeven!
Entertainment
De Nationale Jammarkt wordt opgeluisterd door verschillende artiesten. Zo vind je onder andere fantasierijke steltenlopers op de markt, evenals een chansonzangeres; een volkszanger en een groot koor. Daarnaast houdt de Needs Gymnastiek Vereniging in de ochtend verschillende demonstraties en kan er door kinderen op een baan gesprongen worden. Vanaf half 1 organiseert de NGV “Glij mee met NGV” waarbij de baan gebruikt voor buikglijden in de jam.

De Jamkoningin
Al jaren heeft de Nationale Jammarkt Neede een echte koningin: De Jamkoningin. Dit jaar neemt de 25e Jamkoningin Maud afscheid van haar zetel en draagt deze over aan… Dat blijft natuurlijk nog even geheim.
Wil jij weten wie komend jaar de dame van de jam is? Om 11.00 wordt op het podium dé Jamkoningin van 2019 bekend gemaakt. De rest van de dag loopt de koningin rond op de jammarkt om op de foto te gaan met standhouders en bezoekers. Dus zoek haar vooral op! Wees van 10 tot 17 welkom in de wereld van zomerse zoetigheid in het centrum van Neede. Kijk voor meer informatie op onze website www.jammarkt.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven