Noordijkse Nachtwacht in Rijksmuseum

NOORDIJK – De Nachtwacht, gemaakt door kids van de Tormijnschool in Noordijk komt in het Rijksmuseum te hangen. De leerlingen van groep 6,7 en 8 hebben deze Nachtwacht gezamenlijk gemaakt en een van de leerlingen, Wies Poorthuis heeft dit schilderij persoonlijk overhandigd bij het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het Rijksmuseum heeft een tentoonstelling georganiseerd ‘Lang leve Rembrandt’ . Voor deze tentoonstelling konden kinderen en volwassenen kunstwerken insturen. Er zijn 8390 stukken ingestuurd. De Nachtwacht, gemaakt door de kinderen, was doorgebroken tot de finale. Deze week werd bekend gemaakt welke kunstwerken ook daadwerkelijk zullen worden opgenomen in de tentoonstelling die duurt tot 15 september.

Het kunstwerk ‘De Nachtwacht van Noordijk’ behoort daar ook bij! Het rijksmuseum nodigt vijf eregasten van de Tormijnschool uit voor de opening op 15 juli. Veel kinderen uit groep 7 en 8 willen dat wel meemaken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven