OBS De Marke uit Neede ‘geeft geluk door’

NEEDE – Vanaf januari werkt obs De Marke met de gelukskoffer. De leerlingen hebben nagedacht over wat geluk precies is, ze hebben het gehad over lang geluk en kort geluk, over positiviteit (door een roze bril ziet de wereld er mooier uit dan wanneer je met een zwarte bril op naar de wereld kijkt), over hun talenten, over toekomstdromen en hoe voor hun een gelukkige wereld eruit ziet. Aan het einde van het schooljaar hebben de leerlingen, per groep op hun eigen manier, geluk doorgegeven aan anderen.

Dit is gedaan door klussen te doen voor anderen, mooie tekeningen uit te delen aan mensen, posters met complimenten op te hangen, complimentenkaarten en ansichtkaarten te sturen naar bekende en onbekende mensen en tekenspullen te verzamelen voor de kinderafdeling van het ziekenhuis in Enschede. Kinderen en teamleden hebben ervaren dat je van geluk doorgeven ook heel gelukkig kan worden. Een mooie afsluiting van de lessen dit jaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven