Oogstfeest bij Oale Schole in Noordijk

NOORDIJK – Het jaarlijkse oogstfeest, dit jaar op zondag 4 augustus bij De Oale Schole in Noordijk, kent een uitgebreid programma. De toegang is gratis. Vast onderdeel is het rogge maaien en dorsen met authentiek gereedschap en in kleding van toen. Ook voor de jeugd is er veel te beleven. Het duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Het jaarlijkse oogstfeest in de buurtschap Noordijk bij Neede kent dit jaar een breed scala aan activiteiten die merendeels met het boerenleven van vroeger te maken hebben. Zo wordt er op ouderwetse wijze en met gebruikmaking van authentiek gereedschap en machines rogge gemaaid en ook rogge gedorst.

De deelnemers dragen ook kleding van toen. Maar ook de tuin met de vergeten groenten het Höfke is voor het publiek geopend en de medewerksters trakteren hen op een heuse preuverieje (proeverij) van de gemeenten groenten. De Oldtimer Club EOC uit Eibergen is aanwezig met een groot aantal oude tractoren en Maarten Pleiter demonstreert zijn dorsmolen en binder. Ook de pers- en strowagen van Ooink Nijhof zal op de oogstdag aanwezig zijn. Oud Noordijk zelf toont een scala aan bijpassend gereedschap en machines waarvan bij de meesten de werking wordt gedemonstreerd. Het wordt dus een oogstfeest met veel activiteiten. Nevenactiviteiten zijn er ook. De barbecue brandt volop, er worden wafels gebakken en de kruidenthee is beschikbaar. Ook zijn er stands met eigen jam, honing, kaas en tuinplanten. Voor Noordijk en omgeving is een fietstocht uitgezet. Liefhebbers kunnen zich zondag op het terrein aanmelden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven