Op 14 juli unieke fietstocht langs de Berkel

EIBERGEN/LOCHEM – Zondagmiddag 14 juli vindt de jaarlijkse IVN-fietstocht plaats. Dit keer langs de Berkel stroomopwaarts van Lochem tot de samenvloeiing met de Slinge en dan weer terug aan de noordzijde van de Berkel. De afstand is ongeveer 20 km en de tocht duurt ongeveer 3 uur. Onderweg wordt regelmatig gestopt. Natuurgidsen van IVN vertellen bijvoorbeeld over plan Stijgoord, waar water en natuur meer ruimte hebben gekregen. Bij het Mariabosje bij de Cloese  wordt stilgestaan omdat daar een nieuwe kraamkamer voor insecten, vlinders en vogels aan het ontstaan is.

De tocht voert verder langs historische boerderijen op het Essenlandschap aan de Zwiepseweg. Bij het Zwiepse Broek is te zien hoe intensieve veehouderij kan samen gaan met de kamsalamander. Als de Slinge en de Berkel samenkomen gaat de route over de Stuwweg en vervolgens weer terug via de Kulsdom en Nettelhorst.
Onderweg is er een thee/koffiepauze voor 50 cent per persoon. Meefietsen is gratis, een vrijwillige bijdrage welkom. Aanmelden is niet nodig.

De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats van de Aldi aan de Hanzeweg 17 in Lochem. Nadere info bij de hoofdgids : Johanna Logtenberg, 0573 256370  [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven