Openluchtspel Borculo klaar voor de start

BORCULO – Gisteravond (maandag 15 juli) vond de tweede generale repetitie plaats van het openluchtspel in Borculo. Morgen is de derde, en tevens laatste, generale en dan moeten de spelers er klaar voor zijn. Volgens de facebook pagina van het openluchtspel wat jaarlijks plaats vind in het Galgenveld is dat al helemaal het geval. De organisatie schrijft “De spelers zijn tekstvast, het plezier straalt eraf, het decor is weer schitterend!!! Woensdag nog 1 generale en vrijdag kan het gebeuren!! We zijn er allemaal klaar voor. De weersverwachting is ook al top” Het openluchtspel wordt dit jaar voor het eerst geregisseerd door Betsie Ooink, bekend van onder andere toneelclub Bel Canto uit Eibergen waar zij de afgelopen 15 jaar regisseur was. Ooink volgt in Borculo Hilda Haselberg op. Dit jaar word het stuk “De Eeuwige strijd” gespeeld. Betsie Ooink herschreef dit stuk om het geschikt te maken voor een openluchtspel.

Het openluchtspel ‘De Eeuwige Strijd’ speelt zich omstreeks 1885 af op het eiland Terschelling. Het is een bewerking van het boek ‘Arjen’ van Cor Bruyn. In het Kooihuis woont de weduwe Keyke van Reyn, gespeeld door Gerry Dollekamp, met haar twee zoons Arjen (Otto Scholman) en Laas (Arjan Meulenveld) en dochter Eegje (Corine Mobbs). Vooral de oudste zoon Arjen baart haar veel zorgen. Hij is erg onbestendig en weet niet wat hij wil. Hij is de opvolger maar heeft geen zin al dat boerenwerk. Hij gaat liever jutten op het strand. Wat Arjen te weinig doet, doet zijn broer Laas er wel bij. Iedere keer als er weer een storm over het eiland raast, stuift het zand op en moet het weer weg geschept worden. Maar Arjen zit liever in zijn hut die hij gemaakt heeft op het strand, soms wat konijnen vangen en hij zit ook graag achter de meisjes, de famkes, aan. Buurmeisje Japke (Rianne Broshuis) ziet hij ook wel zitten. Maar dat ziet buurman Hille Roos (Jan Esselink) helemaal niet zitten. Hij wil voor zijn dochter liever een ander. Maar Arjen laat zich maar zo niet wegsturen. Dan komt er een nare tijd met veel ziekte en gaat alles anders dan verwacht.

Voorverkoop
‘De Eeuwige strijd’ wordt vijfkeer opgevoerd: vrijdag 19 en 26 juli, zaterdag 20 en 27 juli en woensdag 24 juli. Aanvang is elke keer om 20.00 uur. Bij minder goede weersomstandigheden zal op de dag van de voorstelling tussen 17.00 uur en 17.30 uur de beslissing worden genomen over het doorgaan van de voorstelling. Kaarten kunnen gereserveerd worden bij Jo Nekkers via telefoonnummer 06 83185322 en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar in Borculo bij Tabak en Wijn en Zo  en bij TIB/VVV , in Neede bij Tabakorie Rona en in Ruurlo bij Everwennink. Kaarten kosten in de voorverkoop twaalf euro en aan de kassa vijftien euro. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen de helft. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven