Orgelconcert door Hans van Haeften in Dorpskerk Ruurlo

RUURLO – Tijdens de open kerk van de Dorpskerk op zaterdag 3 augustus verzorgt Hans van Haeften van 14.00 tot 14.45 uur een orgelconcert. De entree is vrij, er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Dorpskerk is open vanaf 13.30 tot 16.00 uur, zodat iedereen de prachtige heringerichte kerk kan bekijken.

Hans van Haeften (1986) is organist, pianist, dirigent, docent en componist. Hij is als cantor-organist werkzaam bij de Vredeskerk in Nijkerk. Hij geeft les in orgel- en pianospel, met veel aandacht voor improvisatie en het aanleren van goede studiemethodes. In 2017 is Hans van Haeften gestart met de website liedboekvoorspelen.nl waar hij zijn eigen composities uitgeeft. In 2019 publiceerde hij zijn improvisatie-lesmethode ‘Dat kan ik ook!’. Hans van Haeften studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy, Katy Satur en Theo Goedhart. Zijn orgelstudie sloot hij in 2011 af met een concert in de oude Bavo in Haarlem. Hij volgde verschillende masterclasses in orgelliteratuur en improvisatie, onder andere bij Ton Koopman, Jean-Claude Zehnder, Daan Manneke, Loïc Maillé, Peter Planyavsky, Jürgen Essl en Hayo Boerema. Zanglessen kreeg hij tijdens zijn conservatoriumtijd van Stephani Gericke en later privé van Bas Ramselaar.

In maart 2015 studeerde Van Haaten na slechts twee jaar af als koordirigent aan het Instituut Dirigenten Educatie bij Joop Schets. In zijn eindexamenprogramma dirigeerde hij onder ander de Chichester Psalms van Leonard Bernstein en het Otce Nas van Leos Janaçek. Naast de muziek behaalde hij zijn masterdiploma Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden. Hans van Haeften concerteerde onder andere al in het Orgelpark Amsterdam, de Willibrordkerk in Utrecht, de Laurenskerk Rotterdam, de Concertzaal Ede en de Joriskerk in Amersfoort. Vanaf 2014 organiseert hij in samenwerking met Brisk-events een jaarlijkse serie orgelconcerten op begraafplaats Rusthof in Amersfoort. Hans improviseert graag, en speelt muziek uit alle stijlperiodes, met focus op nieuwe muziek en aandacht voor Nederlandse componisten. Hij is ook veelgevraagd begeleider van koren op piano en orgel. Voor zijn orgelspel behaalde hij al meerdere prijzen en finaleplaatsen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven