Red Devil klaar voor “thuiswedstrijd” in Lochem

RUURLO – De Red Devil is terug op de baan. Het Tractorpullingteam uit Ruurlo reisde zaterdag 27 juli na enkele weken afwezigheid af naar Harskamp voor een competitiewedstrijd in de 4,5 ton Supersportklasse. Wat de trekker daar liet zien biedt goede hoop voor de toekomst. Tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen kende de Red Devil veel problemen. Daarom besloot het team even pas op de plaats te maken en eerst een grondige analyse van de problematiek te maken. Helaas moest het team hierdoor een aantal wedstrijden laten schieten. Maar op dat moment waren het vinden van de problemen en het terugwinnen van de betrouwbaarheid het belangrijkste. Er is de laatste weken met man en macht gewerkt om de trekker weer zo snel mogelijk op de baan te krijgen en afgelopen zaterdag was de trekker klaa rom af te reizen naar Harskamp, anderhalf uur voordat de wedstrijd begon.


Na een korte keuring van de NTTO kon de trekker naar de baan. Maikel Hendriksen zat dit keer achter de pedalen. De trekker pakte mooi op en kwam goed van zijn plek. Op een afstand van 108.68 kwam de trekker met een wielspin tot stilstand. Dit zag er heel goed uit en het team kon zijn geluk niet op. Helaas maakte de trekker, tijdens de wielspin aan het eind van de run, net teveel toeren waardoor diskwalificatie volgde. Voor de competitie heeft het team daarom helaas geen punten gekregen. Ondanks deze domper is het team na alle reparaties en aanpassingen wel heel erg tevreden over deze eerste run.

Thuiswedstrijd
Komend weekeinde staat de ’thuiswedstrijd’ van het Red Devil team in Lochem op de agenda. Vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus zal het team aanwezig zijn met een gezellige stand bij de trailer. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te komen nemen. Zaterdag is de wedstrijddag. Het team hoopt daar weer net zo’n mooie run neer te zetten als zaterdag in Harskamp.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven