Techniekweek Sportclub Neede groot succes

NEEDE – Bij Sportclub Neede werd, in samenwerking met de Sport Federatie Berkelland, de 8e editie van de techniekweek georganiseerd. Onder tropische omstandigheden werd er vol enthousiasme gestart door de vele deelnemers. Deze techniekweek vond plaats op maandag 22 t/m woensdag 24 juli, de eerste week waarin zowel regio Midden als Noord zomervakantie had. Met 58 deelnemende kinderen uit Neede en omstreken was het ook dit keer weer druk bezocht.

Op maandagmorgen staan 58 jonge voetballertjes klaar om te beginnen met de jaarlijkse techniekweek bij Sportclub Neede. Wout Klein Goldewijk en Waldo Rhebergen hebben namens de Sport Federatie Berkelland een driedaagse techniekweek ingevuld met allerlei voetbal-gerelateerde activiteiten die deze 3 ochtenden aan bod komen. Vanuit Sportclub Neede waren 6 jeugdtrainers aanwezig om de groepen te begeleiden. Op dag 1 horen de kinderen dat ze bezig kunnen met een circuit waarbij ze in kleine groepjes bezig gaan met 6 verschillende onderdelen. Hierbij kunnen ze onder andere werken aan hun kapbewegingen, afwerking en loopcoördinatie. Als ze de onderdelen allemaal gehad hebben volgt een pauze om af te koelen en als team een voetbalquiz in te vullen. Eenmaal bijgekomen konden de deelnemers uitkijken naar deel 2 van de eerste dag. Hier zien ze dat ze met onderdelen bezig kunnen waarbij individuele prestaties neergezet worden, uiteraard wacht hier voor de winnaars aan het eind van de techniekweek een leuke prijs. Ze gaan onder andere proberen zoveel mogelijk penalty’s raak te schieten en zo vaak mogelijk de lat te raken in een x aantal schoten.

Dinsdag is qua indeling hetzelfde, alleen zal er door de warmte wat vaker gepauzeerd worden. Ook nu weer 6 onderdelen bij het circuit, waaronder een partijspel met 4 doeltjes, een 1 tegen 1 afwerkvorm en dribbelspel voorbij komen. De tweede voetbalquiz kan niet ontbreken in de pauze en deze middag zien de kinderen weer wedstrijdonderdelen klaar staan. Nu zijn dat het mikonderdeel ’trechter schieten’ en de snelheidsmeter om te zien wie nu het hardst kan schieten. De meeste kinderen zijn inmiddels al goed afgekoeld door het water dat veelvuldig naar elkaar gegooid wordt…

De laatste dag begint iedereen wat eerder in verband met de warmte en zal er ook wat eerder gestopt worden. Nu kunnen de deelnemers lekker los in het zand voor een beachvoetbaltoernooitje, maar ook het altijd leuke footgolf komt aan bod. Er wordt afgesloten met een gezamenlijk toernooi waarbij iedereen door elkaar komt te spelen. Uiteraard een veldje waarbij de jongste jeugd tegen elkaar speelt en een veldje waarbij de oudere jeugd tegen elkaar gaat uitvechten wie de winnaar gaat worden.

Als afsluiting van deze techniekweek kreeg het winnende team van de voetbalquiz een leuke prijs en werden de kinderen genoemd die op een individueel onderdeel de beste waren. Voordat de kinderen uiteindelijk naar huis gingen kregen ze elk een eigen diploma met mooie persoonlijke foto mee, een presentje in de vorm van een drinkfles als aandenken van deze techniekweek en namens sportclub Neede een ijsje om af te koelen. Met een ijsje in de hand werd er door de deelnemers nog eenmaal geapplaudisseerd voor de jeugdleiders die elke dag de groepen prima hadden geholpen. Ook Pascal Vaanholt van sportclub Neede kreeg een groot applaus voor zijn hulp deze dagen, net als Maarten Peddemos. Alle zaken rondom de kantine en velden waren perfect geregeld. Na dit applaus kon iedereen terug kijken op een plezierige techniekweek en genieten van de zomervakantie.

Wie wil weten wat er in samenwerking met de Sport Federatie Berkelland mogelijk is bij zijn club, kan vrijblijvend contact opnemen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven