Vleermuizen spotten met de boswachter

ALMEN – Vleermuizen, het zijn mysterieuze dieren waar we vaak hooguit een glimp van opvangen in de schemer. Een boswachter van Natuurmonumenten neemt u graag mee in de wereld van deze prachtige en nuttige dieren. Op 14 en 24 augustus vinden de populaire vleermuisexcursies plaats op landgoed Velhorst (Almen). De avond begint om 20.00 uur met een film en uitleg over deze bijzonder zoogdieren, gevolgd door een wandeling over het landgoed. Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 8,- (kinderen €6,); voor niet leden € 11,- (kinderen €9,-) . Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Vleermuizen in soorten en maten
Op landgoed Velhorst leven verschillende soorten vleermuizen. De eerste dieren vliegen al uit als het nog vrij licht is. Tijdens de twee uur durende excursie is de kans groot dat de dwergvleermuis, de laatvlieger, de grootoor- en/of de watervleermuis te horen of te zien zijn. Garantie dat de vleermuizen gespot worden kan niet gegeven worden, dit is zeker ook afhankelijk van het weer. Echter, wanneer ze gezien worden is dat wel een hele belevenis!

Batdetector
Vleermuizen kunnen ook in het donker hun weg vinden. Ze maken daarbij gebruik van sonar of echolocatie. De sonargeluiden zijn voor mensen niet tot nauwelijks te horen. De batdetector maakt de sonargeluiden niet alleen hoorbaar voor het menselijk oor, maar door middel van het apparaat zijn ook de verschillende soorten vleermuizen te onderscheiden. Iedere vleermuissoort maakt namelijk een eigen kenmerkend geluid. Luister mee op de batdetector van de boswachter.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven