Wasdag en oude ambachten op De Lebbenbrugge

BORCULO – Op zondag 21 juli wordt er tussen 11.00 tot 17.00 uur op het terrein van het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo een demonstratie gegeven van “Was op de bleek”, een ouderwetse manier van wassen uit een tijd, ver voordat de wasmachine werd uitgevonden.

Verder zijn er vanaf 11.00 uur oude ambachten waarbij Jan Kulsdom demonstreert hoe hij op een kunstzinnige manier het hout bewerkt. U kunt zien hoe jam, chutney, kralenkettingen en andere sierraden ambachtelijk worden gemaakt, hoe papier wordt geschept en hoe manden worden gevlochten. Verder kunt u kennis maken met een spinster, een leerbewerker, een klompenmaker, een stoelenmatter, een hoedenmaakster en een touwslager bij wie u op de lijnbaan uw eigen springtouw kunt draaien. Over het terrein loopt een takkenwijf (marskramer) en vertelt mooie verhalen.

Op de zolder van het ontvangstcentrum is een expositie van de fotograaf Bernard Hoetink, die een eeuw geleden met zijn glasplatencamera onze omgeving afstruinde.
Het buitenterrein van De Lebbenbrugge is die dag vrij toegankelijk.

De Lebbenbrugge is nog t/m 31 oktober van 11 tot 17.00 uur geopend.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven