ZomerBieb in de Achterhoek gestart

BERKELLAND – Deze week is de ZomerBieb gestart, een leuk en gevarieerde zomerprogramma voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De eerste bijeenkomsten in Neede, Ruurlo en Eibergen waren zeer geslaagd. Kinderen kunnen deze week aan de slag met taal en lezen en met een workshop ‘Vlog je favoriete boek’. Ook komende week kunnen kinderen terecht bij de ZomerBieb. Het volledige programma van de ZomerBieb staat op www.oostachterhoek.nl/ZomerBieb.

Lees-, quiz- en spelochtend in Borculo, Winterswijk en Lichtenvoorde
In de vestigingen van Borculo, Winterswijk en Lichtenvoorde is volgende week een leuke lees-, quiz- en spelochtend. Kinderen van 6 tot 10 jaar gaan spelenderwijs aan de slag met taal en lezen. Deze keer met de Annie M.G. Schmidt Quiz en de vakantieboekenbingo. Daarbij zijn leuke prijzen te winnen. De ochtenden zijn van 10.00-11.30 uur op dinsdag 23 juli bij de ZomerBieb in Borculo, op woensdag 24 juli bij ZomerBieb in Winterswijk en op donderdag 25 juli bij de ZomerBieb in Lichtenvoorde. Deelname is gratis.

Op ’t puntje van je stoel in Neede
Jonge kinderen leren veel van voorlezen. Het is gezellig, goed voor hun taalontwikkeling en het stimuleert hun fantasie. De ZomerBieb Neede organiseert voor kinderen van 6 tot 10 jaar een ‘Op ’t puntje van je stoel’. Alles draait om spannende verhalen. Er wordt voorgelezen en de kinderen kunnen kiezen uit verschillende spellen. Deze activiteit is op woensdag 24 juli van 10.00-11.30 uur. Deelname is gratis.

Workshop stop-motion in Ruurlo en Eibergen
Aan kinderen die willen leren en uitproberen hoe ze een animatiefilm kunnen maken, laat Patrick Ros van Muziek & KunstWijs zien hoe je met plaatjes uit een boek je eigen film kunt maken. Een eigen verhaal maken kan natuurlijk ook. Deze leuke workshop is voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Patrick komt woensdag 24 juli van 14.30 tot 17.30 uur naar de ZomerBieb in Ruurlo en vrijdag 26 juli van 15.30 tot 17.30 uur naar de ZomerBieb in Eibergen. Deelname kost € 2,50.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven