Zwembad De Meene: Op naar de 50.000ste bezoeker

RUURLO – Recreatiebad de Meene heeft laten zien dat het ook tijdens extreem hoge temperaturen een uitstekende plek is om de recordwarmte te doorstaan. De ruim tweeduizend bezoekers per dag waren vorige week lovend over niet alleen het (zoute) zwemwater maar vooral ook over de prettige sfeer die er heerst.

Ga er maar aan staan, met een temperatuur van boven de veertig graden werken bij een zwembad. En niet alleen de medewerkers van de Meene lieten zich van hun beste kant zien maar ook de trouwe vrijwilligers. Dagelijks begon een aantal van hen pakweg een half uur voor sluiting met het opruimen van vuilnis. Zo zorgde deze ‘de Meene expres’ ervoor, dat het terrein er weer prachtig bij lag voor de volgende dag.

Bij een bezoekersaantal van circa tweeduizend per dag is bij de Meene sprake van topdrukte. “De kunst is om te zorgen dat bezoekers ook op zo’n drukke dag een heerlijk dagje de Meene beleven. Het personeel heeft dit glansrijk voor elkaar gekregen. Het is dan ook niet voor niets dat bezoekers dagelijks lovende woorden hebben over de manier waarop ze ontvangen worden”, zo verklaart bestuurslid Bas Bernauer van de Stichting Zwembad Ruurlo die het recreatiebad exploiteert. Tijdens de drukke dagen wordt er dit zwemseizoen ook een (eveneens vrijwillige) parkeerwacht ingezet zodat voorkomen wordt dat bezoekers hun auto’s op ongewenste plekken neerzetten. Als extra parkeerplaats werd ook het voormalig midgetgolfterrein opengesteld. Stichting Zwembad Ruurlo hoopt dat de buurtbewoners op deze manier iets minder hinder van geparkeerde auto’s hebben gehad.

Hart voor zwembad
Uit het feit dat zoveel mensen zich ook tijdens deze extreem warme dagen zo ontzettend hard inzetten voor het zwembad blijkt maar weer eens dat Ruurlo haar zwembad met recht een heel warm hart toedraagt. Bas Bernauer; “Een typisch voorbeeld dat tekenend is voor Ruurlo. Het lijkt voor velen misschien zo gewoon maar menig zwembad zou hier jaloers op zijn. Wij als bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo dat eveneens bestaat uit vrijwilligers, kunnen hier alleen maar ongelofelijk trots op zijn. Wij zijn het (vakantie) personeel en de vrijwilligers zeer dankbaar.”

Warm water
Hoewel het bestuur de afgelopen jaren geïnvesteerd heeft in onder andere afdekdekens en haar eigen warmtebron moest de afgelopen dagen juist voorkomen worden dat het water te warm zou worden. De afdekdekens konden een aantal dagen opgerold blijven zitten en de warmtebron hoefde ook geen overuren te maken. ‘Hoofdbadjuf’ Christa Meulenveld hield de machinekamer dan ook extra nauwlettend in de gaten zodat waterkwaliteit en temperatuur op het juiste niveau bleven. Nou ja, bijna dan. De watertemperatuur werd wel enkele graden hoger dan dan de gebruikelijke 24 graden maar dat was gezien de extreme hitte niet te voorkomen.
Hoewel de temperatuur inmiddels gelukkig weer een beetje gezakt is gaat het zwemseizoen natuurlijk gewoon door. Via onder ander Facebook en de website is te zien wanneer er extra activiteiten georganiseerd worden en bovendien staat eind augustus ook de zwemvierdaagse weer op het programma.

Op naar de 50.000
Ook dit jaar ligt er weer een abonnement klaar voor de 50.000ste bezoeker. Op dit moment ziet het ernaar uit dat dit nog heel even zal duren maar wanneer de weergoden mee blijven werken is de kans aanwezig dat recreatiebad voor het tweede achtereenvolgende seizoen zo’n groot aantal gasten kan verwelkomen. “Feit is dat de Meene inmiddels een eer hoog te houden heeft. Vorig seizoen was het Ruurlose zwembad het meest bezochte buitenbad van de Achterhoek. De reden: het prachtige bad in een prachtige omgeving maar vooral ook het geweldige, gastvrije personeel”, besluit Bernauer.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven